Noul sediu al Vodafone România este găzduit de clădirea Globalworth Tower și reunește, începând din luna mai, un număr de 2.300 de angajați ai operatorului de telefonie mobilă, care înainte lucrau în trei sedii diferite.
Anterior, sediul central al companiei era situat într-o clădire din Piața Charles de Gaulle.
Suprafața ocupată de Vodafone România în noul sediu este de 17.800 metri pătrați, distribuiți pe etajele 1-8, mezanin și o parte din parter, potrivit datelor companiei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Lucrările de amenajare a noului sediu au durat patru luni, iar mutarea propriu-zisă, o lună. Mobilierul folosit cântărește 37 de tone și s-au utilizat 233 de km de cablu la amenajarea spațiului.
“Nu vă pot spune precis sumă investită în noul sediu, dar este de ordinul milioanelor de euro. Am închiriat pe termen lung”, a declarat șeful Vodafone România, Ravinder Takkar, într-o întâlnire cu presa.
Clădirea în care Vodafone România își desfășoară activitatea este un “imobil verde”, fiind proiectată și executată conform standardului LEED Platinum.
Imobilul dispune de parcare pentru mașini electrice care permite alimentarea lor, parcare subterană și supraterană pentru biciclete și pentru motociclete, folosește apă de ploaie reciclată și asigură un consum eficient al energiei electrice prin sistemul automat de control al facilităților și de iluminat.
CITEȘTE ȘI Instanța obligă Vodafone să elimine clauzele abuzive din contracte privind durata minimă a contractelorGlobalworth Tower este un proiect de birouri dezvoltat de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas. În clădire, care are o suprafață închiriabilă de 54.000 de metri pătrați, s-a mutat și Huawei, furnizorul de servicii de outsourcing Wipro și casa de avocatură NNDKP.
Clădirea Globalworth Tower este amplasată în zona stației de metrou Aurel Vlaicu.
Printre chiriașii zonei se numără giganți precum Oracle (IT) sau General Electric (energie), dar și Orange România, liderul pieței de telefonie mobilă, care s-a mutat în noul sediul central al companiei la începutul anului 2015.
Orange România a închiriat 8 din cele 12 etaje ale imobilului Green Court Bucharest, dezvoltat de suedezii de la Skanska, cu o suprafață închiriabilă de 19.500 de metri pătrați.
În afara sediului din Floreasca, Orange Romănia are un sediu în clădirea Europe House din Piața Victoriei, deținută de grupul austriac CA Immo.
Vodafone România, al doilea operator local de telefonie mobilă, a înregistrat venituri de 173,9 milioane de euro în intervalul 1 aprilie – 30 iunie, corespunzător primului trimestru al anului fiscal 2016 – 2017, în creștere cu 4,2% față de perioada similară a anului precedent, în termeni organici.
În privința utilizatorilor, portofoliul operatorului număr 9,16 milioane de clienți (servicii mobile, servicii de voce și M2M – machine to machine), în creștere cu 357,691 față de perioada similară a anului precedent.
Vodafone România este o divizie a grupului britanic de comunicații Vodafone.
Anul trecut, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, afacerile operatorului au crescut cu 5,7%, la 3,33 miliarde de lei, iar profitul net a urcat cu 13,8%, a 180,65 milioane de lei.