Vicepreședintele ONJN: Scopul nostru nu este neapărat de a sancționa jucătorii care au pariat pe site-urile de jocuri de noroc

Vicepreședintele ONJN: Scopul nostru nu este neapărat de a sancționa jucătorii care au pariat pe site-urile de jocuri de noroc
scris 29 oct 2015

Inspectorii Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN) vor stabili sancțiunile pe care le vor primi jucătorii care au pariat pe site-urile neautorizate de jocuri de noroc, dar scopul nostru nu este neapărat de a sancționa, ci ne gândim și la partea preventivă, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Gabriel Gheorghe, vicepreședintele Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN).

"Inspectorii Oficiului vor stabili sancțiunile pentru fiecare jucător care a accesat și a jucat pe site-urile neautorizate de jocuri de noroc. Deocamdată, facem o analiză a situației pentru fiecare site în parte. Banii se pot returna către jucători. La momentul actual, este în curs derularea activității de selecție și monitorizare a jucătorilor care au pariat pe site-urile respective. Nu avem încă o situație concretă. Există și varianta unui avertisment dacă fapta nu este foarte gravă, mai ales în cazul în care vorbim despre prima abatere. Vom merge și pe partea preventivă de informare a jucătorului să nu mai acceseze site-urile ilegale. Cei care au primit procesele verbale de amendă rămân să plătească și, probabil, că vorbim despre jucători care au jucat sume mari de bani. Repet, scopul nu este de sancționa în mod automat și încercăm să mergem pe faza de prevenție. NU era nici vina jucătorului în totalitate", a afirmat Gheorghe.

Urmărește-ne și pe Google News

La rândul său, directorul general al Direcției de Informatizare și Monitorizare din cadrul Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc /ONJN/, Sebastian Ionescu, a menționat că numărul site-urilor care organizează în mod ilegal jocuri de noroc cuprinde, la ora actuală, aproximativ 150 de organizatori.

"Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care se regăsește pe site-ul Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc. Această listă trebuie implementată de toți providerii de internet, în sensul restricționării acestor site-uri. Mulți provideri au implementat această listă, de a restricționa accesul românilor la acest tip de site-uri. Numărul site-urilor se actualizează lunar, iar acum sunt în jur de 150", a afirmat Ionescu.

Reprezentantul ONJN a precizat că, în mod normal jucătorii care au depus fonduri pe un astfel de tip de site ar trebui să primească banii înapoi de la organizatori pe același canal prin care s-au operat tranzacțiile.

"Pentru jucătorii care au fonduri pe aceste site-uri, organizatorul este obligat cumva să le returneze acești bani pe același canal pe care au fost plătiți. În ceea ce privește sancțiunile la adresa jucătorilor, nu vă pot răspunde concret la acest lucru pentru că acestea depind de decizia Direcției de control din cadrul Oficiului, care va stabili gravitatea faptei. În cazul site-ului Bet 365 există o informare, în sensul că nu mai are drept de operare în România, deci nu mai poate oferi jucătorilor români posibilitatea de a juca. Operatorul nu se află în lista neagră pentru că a funcționat o perioadă în mod legal. Acești jucători au dreptul de a-și retrage banii depuși în contul respectiv", a explicat directorul ONJN.

Recent, informații publicate în mass-media anunțau faptul că mai mult de 50.000 de români ar urma să fie amendați cu până la 10.000 de lei fiecare, pentru că au jucat pe site-uri de pariuri fără autorizație în România. În acest sens, ONJN ar fi început procedurile legale împotriva pariorilor care nu au respectat legea, urmând a fi notificați, în următoarele șase luni.

Lista neagră a organizatorilor ilegali de jocuri de noroc poate fi consultată pe pagina de internet a Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
onjn
jocuri de noroc
gabriel gheorghe