Veștile negative în grupul Teamnet continuă. Cu datorii de 80 milioane de lei și afaceri în cădere, Teamnet Business Services intră în insolvență

Veștile negative în grupul Teamnet continuă. Cu datorii de 80 milioane de lei și afaceri în cădere, Teamnet Business Services intră în insolvență
scris 8 iun 2018

Teamnet Business Services a intrat în insolvență, pe fondul creșterii semnificative a datoriilor (în speță către furnizori, bugetul de stat și societăți afiliate) și scăderii puternice a cifrei de afaceri în ultimii ani. În grupul Teamnet, creat de fostul deputat Sebastian Ghiță, rolul companiei a fost derularea activităților legate de procesul de achiziție de produse și servicii, analiza pieței, a prețurilor, identificarea elementelor care să conducă la decizii optime și negocierea cu furnizorii în vederea obținerii unor prețuri avantajoase.

“Din analiza indicatorilor raportați se poate constata că, începând cu anul 2016, debitoarea a înregistrat capitaluri proprii negative, justificate în anul 2016 prin creșterea semnificativă a datoriilor (în speță a datoriilor către furnizori, bugetul de stat și societăți afiliate), iar, începând cu anul 2017, capitalurile proprii sunt negative ca urmare a pierderilor cumulate, generate de scăderea semnificativă a cifrei de afaceri și a veniturilor totale. Astfel, în toată perioada analizată, debitorul înregistrează pierderi  succesive, cu valori semnificative, ca urmare a diminuării cifrei de afaceri”, se arată într-un document analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Controlată integral de Teamnet International, o altă companie din grup în insolvență, Teamnet Business Services a fost înființată în anul 2011.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Curierul controlat de eMAG și-a triplat afacerile, dar a trecut pe pierdere pentru prima oară în ultimii 3 ani CITEȘTE ȘI Curierul controlat de eMAG și-a triplat afacerile, dar a trecut pe pierdere pentru prima oară în ultimii 3 ani

Afacerile companiei au crescut de la an la an până în 2014, când au atins un vârf de 187,1 milioane de lei, conform datelor www.termene.ro.

Apoi, pe fondul reducerii comenzilor din zona IT ca urmare a procesului foarte lent de absorbție a fondurilor structurale, precum și imposibilității încasării creanțelor curente în timp util și intrării în insolvență a Teamnet International, “activitatea debitoarei a înregistrat o scădere a veniturilor în raport cu creșterea cheltuielilor, aspect care, coroborat cu declinul înregistrat pe piața financiară și în domeniul IT, a determinat diminuarea lichidităților necesare acoperirii datoriilor curente ale societății”.

Astfel, afacerile au scăzut în 2017 cu peste 90%, la 6,6 milioane de lei, și s-au prăbușit la 5.002 lei în primele trei luni ale acestui an.

Anul trecut, creanțele societății au scăzut cu aproape 50%, la 30,95 milioane de lei, și și-au continuat declinul la 27,33 milioane de lei în primul trimestru al acestui an.

BNR a cheltuit 1,5 miliarde de euro din rezerva valutară pe intervenții pe curs în mai, cea mai mare sumă lunară după 2012, estimează ING Bank CITEȘTE ȘI BNR a cheltuit 1,5 miliarde de euro din rezerva valutară pe intervenții pe curs în mai, cea mai mare sumă lunară după 2012, estimează ING Bank

“În conformitate cu situațiile financiare analizate, numărul mediu de salariați ai debitorului a scăzut constant. Astfel, dacă la data de 31.12.2015 societatea avea 119 salariați, la data de 31.12.2016 societatea avea 77 salariați, iar la sfârșitul anului 2017 societatea avea 8 salariați. La  data  deschiderii  procedurii, conform  evidențelor  contabile, debitorul înregistrează  datorii  totale în valoare de 80.598.582 lei, din care către furnizori - 13.228.135 lei și către societățile afiliate - 66.418.578 lei”, se mai arată în document.

La solicitarea mai multor creditori, precum Sunmedair Travel & Tourism Services SRL, Powertech IT Services SRL și Ingenios.RO SRL, Tribunalul București a hotărât deschiderea procedurii generale de insolvență împotriva debitoarei.

Pentru a depăși impasul, societatea a propus un set de măsuri care să ducă la redresarea situației economice, cum ar fi implicarea, împreună cu firmele din grup, în  proiecte de dezvoltare IT, folosind experiența acumulată atât de Teamnet Business Services, cât și de celelalte societăți din grup, precum și fructificarea produselor informatice aflate în stocurile societății, care se adresează atât clienților din sectorul public, cât și celor din sectorul privat.

Recul RCA la Euroins. Subscrierile asigurătorului au scăzut cu peste 20% în primul trimestru CITEȘTE ȘI Recul RCA la Euroins. Subscrierile asigurătorului au scăzut cu peste 20% în primul trimestru

“Pentru acest lucru este necesar ca societatea să redevină eligibilă pentru a participa la licitații și a solicita cereri de oferte”, se spune în document.

De asemenea, societatea vrea să își adapteze abordarea pieței la conceptul Software as a Service (SaaS), care este acum preferat de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
teamnet business services
insolventa
datorii