Valea Jiului, Roșia Montană și comunitățile marginalizate din Moldova vor avea programe pilot de dezvoltare

Valea Jiului, Roșia Montană și comunitățile marginalizate din Moldova vor avea programe pilot de dezvoltare
scris 28 sep 2016

Valea Jiului, Roșia Montană și comunitățile marginalizate din Moldova (Vaslui-Iași) vor beneficia de asistență tehnică dedicată pentru dezvoltarea unor proiecte finanțate din fonduri europene și naționale, la care vor avea prioritate sau pentru care vor primi punctaje mai mari la evaluarea cererilor de finanțare.

Măsurile au fost cuprinse într-un memorandum, aprobat miercuri de Guvern.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru dezvoltarea programelor, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului va fi înființată o Unitate Guvernamentală de Asistență Tehnică (UGAT). Unitatea va avea trei birouri locale, cu rol de punct unic de contact pentru beneficiarii din zonele de intervenție, localizate în Petroșani, Roșia Montană și Vaslui.

Guvernul pregătește un program-pilot pentru Roșia Montană: Intrăm într-o logică post-proiectul Gold Corporation CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește un program-pilot pentru Roșia Montană: Intrăm într-o logică post-proiectul Gold Corporation

Pentru zonele pilot de intervenție, Guvernul își propune, ca măsuri de intervenție, organizarea de sesiuni de cereri de finanțare dedicate cu buget distinct din cadrul programelor de finanțare gestionate; introducerea unor punctaje suplimentare la nivelul criteriilor de evaluare, în cadrul apelurilor competitive, pentru cererile de finanțare ai căror beneficiari sunt localizați în zonele menționate și cererile de finanțare care promovează proiecte integrate în aceste zone.

Executivul va propune și modificarea cadrului de reglementare în privința intensității maxime admise a ajutorului de stat pentru regiunile în interiorul cărora sunt localizate zonele respective, în sensul creșterii acestui prag față de alte zone din interiorul aceleiași regiuni.

În zonele de intervenție identificate vor fi introduse instrumente financiare inovative, pentru care există sume rezervate în programele operaționale, în vederea dezvoltării de proiecte cu finanțare de la Uniunea Europeană în sistem de Parteneriat Public-Privat.

Comisia Europeană nu sancționează România pentru ajutoare de stat la aeroporturi regionale. Ancheta pentru aeroporturile din Cluj și Mureș, legată și de Wizz Air, continuă CITEȘTE ȘI Comisia Europeană nu sancționează România pentru ajutoare de stat la aeroporturi regionale. Ancheta pentru aeroporturile din Cluj și Mureș, legată și de Wizz Air, continuă

În zona Valea Jiului, zonele pilot pentru dezvoltarea programelor vor fi municipiul Petroșani cu localitățile Dalja Mare, Dalja Mică, Peștera Bolii, Slătinioara, municipiul Lupeni, municipiul Vulcan cu localitățile Dealu Babii și Paroșeni, orașul Petrila cu localitățile Lonea, Cîmpa, Jiet, Răscoala și Tirici, orașul Uricani cu localitățile Câmpul lui Neag și Valea de Brazi, orașul Aninoasa cu localitatea Iscroni.

Pentru zona Roșia Montană – Munții Apuseni, programele au în vedere localitățile: Meteș, Zlatna, Almașu Mare, Bucureșci, Brad, Blăjeni, Buceș, Ciuruleasa, Abrud, Roșia Montană, Bucium, Mogoș, Ponor, Râmetea, Ocoliș, Poșaga de Jos, Sălciua de Jos, Baia de Arieș, Lupșa, Bistra, Câmpeni, Vadu Moților, Poiana Vadului, Avram Iancu, Vidra, Sohodol.

Comunitățile marginalizate din județele Vaslui și Iași sunt cele indicate de Atlasul zonelor rurale marginalizate și Atlasul zonelor urbane marginalizate, care evidențiază că în aceste județe există cea mai mare concentrare la nivel național a comunităților marginalizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
valea jiului
rosia montana
moldova
programe
pilot
dezvoltare
fonduri
g