Un fost angajat SRI și general intră în acționariatul Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații. Anterior, în acționariat a fost și Bogdan Chirieac

Un fost angajat SRI și general intră în acționariatul Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații. Anterior, în acționariat a fost și Bogdan Chirieac
scris 25 nov 2019

Acționarul majoritar al societății Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR), Călin Radu, a cesionat un pachet de acțiuni reprezentând 10% din capitalul social al firmei către Sergiu Anton, directorul general al societății, furnizor de telecomunicații prin rețele fără cablu. În urma operațiunii, Radu și-a diminuat participația la 80%.

Anton a fost numit la conducerea CSR în ianuarie 2018. Anterior, el a fost directorul general al Soft Business Union în perioada 2011 - 2014, iar din 2014 și până în ianuarie 2018 a condus Seran Technologies, unde este și acționar.

Urmărește-ne și pe Google News

 În 2007, Anton, ofițer în Serviciul Român de Informații, a fost avansat de președintele Traian Băsescu în gradul de general de brigadă cu o stea. El a condus o structură de comunicații și tehnologia informației din cadrul SRI.

Ceilalți acționari ai CSR sunt Vasile Butan  - 4%, Laurențiu Gabriel Militaru (director comercial) - 3% și Doru Vlad Necula (director IT) - 3%.

Cine este Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații

Înființat în 1994, CSR are peste 70 de salariați și desfășoară activități de telecomunicații prin rețele fără cablu (exclusiv prin satelit).

De asemenea, firma este distribuitor autorizat în România al echipamentelor de radiocomunicații produse de grupul american Motorola.

La nivelul anului 2018, conform celor mai recente date disponibile, afacerile companiei au însumat 60,7 milioane de lei, de la 19,02 milioane de lei în 2017, iar profitul net a crescut de la 86.621 lei la 705.598 lei.

La începutul anilor 2000, potrivit datelor din Monitorul Oficial, societatea îi avea ca acționari pe Călin Radu și Bogdan Chirieac, atunci redactor șef adjunct la Adevărul și ulterior editorialist la Gândul, până în noiembrie 2007, în prezent analist politic la postul Romania TV și proprietar al publicației online DCNews.

Fostul director juridic al Vodafone România a preluat aceeași poziție la Telekom Romania CITEȘTE ȘI Fostul director juridic al Vodafone România a preluat aceeași poziție la Telekom Romania

El a demisionat de la Gândul după ce presa a relatat că CSR ar fi câștigat numeroase contracte cu instituții ale statului, cum ar fi Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

În toamna anului 2006, Călin Radu a cedat acțiunile deținute la CSR, un pachet reprezentând 66% din capitalul social.

În august 2008, toate acțiunile au fost cesionate către Swiss Technlogy Financing AG Elveția.

La finele lunii iulie 2013, Călin Radu a reintrat în acționariatul CSR prin preluarea tuturor acțiunilor societății de la Swiss Technlogy Financing.

Potrivit datelor www.e-licitatie.ro (SEAP), CSR a câștigat în ultimii 10 ani contracte cu Serviciul Telecomunicații Speciale (STS), Ministerul Apărării Naționale, ROMATSA, Compania Națională a Huilei, Complexul Energetic Oltenia, Ministerul Finanțelor Publice sau Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav.

Un contract important câștigat de CSR a fost cu STS, în sumă de 8,48 milioane de lei, fără TVA, atribuit în decembrie 2016 prin negociere fără anunț de participare. Contractul prevede furnizarea de ecchipamente pentru dezvoltarea subsitemului TETRA-STS, conform SEAP.

De asemenea, în februarie 2018, Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor a atribuit CSR, în urma unei licitații deschise, un contract de 6,77 milioane de lei, fără TVA, conform www.termene.ro.

CSR a mai câștigat două contracte la începutul acestui an, unul privind furnizarea unui sistem video de supraveghere stradală a 217 zone ale Sectorului 5 din Capitală, în valoare de 9,87 milioane de lei, fără TVA, și altul pentru furnizarea unui sistem IT de monitorizare, prin dispozitive speciale cu senzor GPS, a elevilor în cazul cărora părinții vor să știe exact unde sunt în drumul spre școală sau la terminarea cursurilor. Sistemul va permite monitorizarea a minimum 10.000 de dispozitive cu senzor GPS (smartwatch, smartphone, tabletă ș.a).

viewscnt
Afla mai multe despre
csr
centrul pentru servicii de radiocomunicatii
ceo
director general
actiuni
cesiune