UE a lansat o nouă anchetă privind importurile de oțel din China

UE a lansat o nouă anchetă privind importurile de oțel din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2016

Uniunea Europeană a lansat o investigație pentru a stabili dacă producătorii chinezi vând oțel în Europa la prețuri prea mici, un dosar pe care Beijingul îl urmărește cu profundă îngrijorare, relatează Reuters.

Comisia Europeană a stabilit că o plângere depusă de asociația producătorilor de oțel din UE, EUROFER, privind un anumit tip de oțel rezistent la coroziune, justifică lansarea unei anchete, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

UE a impus taxe pe o gamă largă de tipuri de oțel, după ce investigații anterioare au arătat că grupuri chineze vând produsele pe piață la prețuri atât de mici încât înregistrează pierderi, pentru că producția lor este prea mare.

Un oficial din Ministerul chinez al Comerțului a declarat că Beijingul urmărește “cu mare atenție și îngrijorare” dosarul și că problemele Europei privind oțelul sunt legate de o creștere economică slabă. Potrivit lui, nu există nicio bază pentru a acuza producția în exces a Chinei.

El a subliniat că Europa ar trebui să analizeze rațional problemele cu care se confruntă propria sa industrie a oțelului.

Antifrauda Fiscală a depistat un grup de firme care fraudau bugetul prin transferul societăților cu datorii pe numele unor persoane cu situație financiară precară CITEȘTE ȘI Antifrauda Fiscală a depistat un grup de firme care fraudau bugetul prin transferul societăților cu datorii pe numele unor persoane cu situație financiară precară

“Nu ar trebui să adopte măsuri comerciale protecționiste greșite, care limitează competiția corectă de pe piață”, consideră oficialul.

Beijingul este nemulțumit și pentru că ancheta a fost lansată cu numai câteva zile înainte să se împlinească 15 ani de când a aderat la Organizația Mondială a Comerțului, ceea ce îi va permite să intre într-o altă categorie de norme.

În baza regulilor existente, UE poate compara prețurile practicate de companiile chineze cu cele dintr-o altă țară – în cazul oțelului a ales prețurile canadiene. Beijingul insistă că acest lucru nu va mai fi posibil după 11 decembrie.

Comisia Europeană a propus luna trecută o nouă cale de a trata, dar propunerile trebuie să fie aprobate de cei 28 de membri UE și de Parlamentul European, înainte de a intra în vigoare.

De regulă în cazurile anti-dumping, C.E. are de regulă la dispoziție până la nouă luni pentru a stabili dacă există baze pentru impunerea de taxe suplimentare pe produse, inițial pentru șase luni, apoi, dacă este cazul, pentru cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
otel
ue