Tribunalul București a admis cererea RADET de intrare în insolvență

Tribunalul București a admis cererea RADET de intrare în insolvență
scris 5 oct 2016

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București de intrare în insolvență și a desemnat administratorul provizoriu.

Solicitarea RADET a fost înregistrată în 23 octombrie și a fost judecată miercuri, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Instanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței RADET și a desemnat ca administrator provizoriu societatea Rominsolv SPRL. Decizia poate fi contestată în șapte zile de la comunicare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Consilierii generali ai Capitalei au decis, în 21 septembrie, începerea procedurilor de intrare în insolvență a RADET, iar Consiliul de Administrație al regiei a luat act în 22 septembrie de decizia CGMB.

La Tribunalul București a mai fost înregistrat, în 23 septembrie, un dosar în care importatorul și distribuitorul de izolații termice și tehnologice, produse abrazive și consumabile pentru sudură Q. Euro Soft SRL din București a solicitat insolvența RADET.

Potrivit Profit.ro, firma a câștigat la licitație, în perioada 2008-2015, contracte din partea RADET în valoare totală de 3,82 milioane lei, constând în furnizare de materiale de izolație termică. Ultimul astfel de contract, pentru achiziția de "saltele din vată minerală caserate cu alufolie", a fost atribuit de RADET către Q. Euro Soft SRL luna trecută și a avut valoarea de 80.102 lei. În aprilie, firma și-a adjudecat și un contract de furnizare de saltele de vată minerală de 191.566 lei scos la licitație de Electrocentrale București (ELCEN), principalul creditor al RADET, care a luat de asemenea decizia de a-și cere insolvența.

Kovesi, despre dosarul Microsoft în care sunt vizați foști miniștri: Trebuie stabilit un prejudiciu cert, prin expertiză CITEȘTE ȘI Kovesi, despre dosarul Microsoft în care sunt vizați foști miniștri: Trebuie stabilit un prejudiciu cert, prin expertiză

În 22 septembrie, și Consiliul de Administrație al ELCEN a decis înaintarea cererii de insolvență a societății către Tribunalul București, ca urmare a situației financiare a companiei și a hotărârii consilierilor generali ai Capitalei de intrare în insolvență a RADET.

În prezent, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanțele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei.

Compania Elcen este controlată de Ministerul Energiei și produce și distribuie energie termică și energie electrică. Este cel mai mare producător de energie termică din România, asigurând aproape 40% din producția la nivelul țării și 90% din producția din București.

RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului București și este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social și industrial (instituții publice și companii).  

viewscnt
Afla mai multe despre
radet