Ne petrecem mai bine de doi ani din viață în baie, mai exact peste 800 de zile, motiv suficient să acordăm o atenție modului în care această încăpere este amenajată.
Dincolo de funcționalitate, designul băii și gradul de confort – inclusiv vizual – fac din această zonă a casei un punct care cere o amenajare atentă. Iată șapte băi premium care pot servi drept model și care arată că spațiul nu este esențial pentru un design reușit în amenajarea băii.

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
1. Nuanțe naturale și forme aproape organice
În acest proiect, conceptul a urmărit să creeze un mediu elegant, rafinat și minimalist, prin piese lucrate cu grijă și măiestrie – mobilierul din lemn de stejar de la Inbani și plăcile ceramice de la Cotto Etrusco. Rezultatul este un design care respiră echilibru, simplitate, dar și un anume grad de sofisticare.
2. Influențe marocane reinterpretate in context european
Iată o baie unde tonurile de teracotă, texturile și detaliile sofisticate construiesc un interior în stil marocan. Chiuveta rotundă, cu aspect crăpat și marginile ondulate de la London Basin Company intră în contrast moderat cu tonurile de argilă, dar continuă fericit paleta e culori a postamentului, realizat din plăci ceramice Otto Tiles.
3. Simplitate scandinavă în mijlocul naturii
Tot cu piese Inbani este amenajată și această baie, într-o reședință din Estonia, unde designul interior urmează îmbinarea naturală între estetic și funcțional. Materialele sunt naturale, iar paleta de culori preia din mediul înconjurător, locuința fiind construită într-o zonă suburbană, în mijlocul naturii.
4. Eleganță londoneză în amenajarea băii
Iată o baie somptuoasă, dintr-un hotel din inima Londrei, la câteva minute de mers pe jos de Palatul Buckingham Palace și cu o vedere superbă către Hye Park. Este o compoziție cu piatră naturală, marmură și lemn, în tonuri de șampanie și cu accente aurii de la Dornbracht, producător premium de baterii și accesorii pentru baie. Accentele negre, totodată, creează un contrast remarcabil cu lemnul și marmura din încăpere, completând estetic această compoziție.
5. Inspirație asiatică în culori contrastante
Pornind de la un motiv de inspirație asiatică în amenajarea băii, acest proiect combină fericit chiuveta pictată manual de la London Basin Company și tapetul cu elemente acvatice. Bogăția de culori, forme și accente regăsite pe chiuvetă se echilibrează cu rama aurie stil bambus, pe spațiul negativ creat de postamentul din marmură albă.

6. Eleganță englezească în verde și auriu

Tapetul Anna French asigură un aspect neconvențional acestei băi clasice, dintr-o reședință din Marea Britanie. Detaliile grădinii văzute de la înălțime – alei, straturi de flori, arbuști și elemente arhitectonice – aduc un nivel de detaliu echilibrat de liniile clasice ale chiuvetei și a mobilierului, dar și de finisajul auriu antichizat al bateriilor și accesoriilor din această baie.
7. Contraste în alb, albastru și negru, cu notă eclectică
Într-un apartament din cel mai vechi cartier al Romei, un designer italian a reconfigurat întreaga locuință într-un stil eclectic și bazându-se pe utilizarea creativă a culorilor. În amenajarea băii, a ales un contrast alb – negru – albastru, valorificând spațiul și transformându-l într-o continuare firească a zonelor comune. Vedeți întregul proiect aici.
Amenajarea unei băi nu este o chestiune doar de inspirație, iar creativitatea nu este limitată de spațiul existent. Chiar și băile mici au potențial, atunci când estetica, pe lângă funcționalitate și confort, intră în ecuația amenajării.