Fie că optați pentru un regim bazat în întregime pe astfel de alimente, fie că va alegeți câteva zile pe săptămână în care să mâncați alimente mai ușoare, consumul unor produse precum năutul, lintea sau avocado are beneficii pentru organism.
Sunt sățioase și sunt pline de nutrienți. În plus, și laptele de vacă poate fi înlocuit cu variante vegetale.
Un sos foarte bun pentru paste este cel de brânză din caju. Aveți nevoie de un blender în care să puneți următoarele ingrediente: 200 gr de caju (boabele de caju trebuie ținute în apă înainte, cel puțin 45 de minute, ideal ar fi 2-3 ore), patru linguri de fulgi de drojdie inactivă (o gășiți în magazinele tip Plafar fizice sau online), aproape 200 ml de lapte de migdale, 2 căței de usturoi, jumătate de linguriță de turmeric măcinat, jumătate de linguriță de paprika, jumătate de linguriță de fulgi de ceapă, o lingură de muștar Dijon, sare și piper. Laptele de migdale îl puteți adaugă treptat, pentru a obține consistența de sos pe care o doriți.
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Boabele de caju au o mare valoare nutrițională. Conțin proteine, minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, dar și zinc. Caju este bogat și în vitamina C, vitaminele B1, B2, B3, B6, precum și vitaminele E și K.

Consumul de caju va ajută să vă întăriți muculatura, dar și să preveniți afecțiunile cardiace, având în vedere că alimentul este bogat în grăsimi dietetice. Dacă le consumăm în cantități moderate, grăsimile sănătoase reduc nivelul de colesterol din sânge, scăzând riscul cardiovascular.
Maioneza tradițională, de multe ori grasă, o puteți înlocui cu o varianta mult mai ușoară pentru organism – maioneză vegetală. Iată două rețete pentru o alternativă la fel de delicioasă. Puteți prepara maioneză vegetală folosind fie caju, fie avocado. Tot într-un blender puneți 200 de gr de caju înmuiat în prealabil în apă, zeamă de la o lămâie, un cățel de usturoi, 100 de ml de apă fiartă, jumătate de linguriță de turmeric. Modul de preparare este similar sosului de caju, puneți apă la final, pentru a obține consistența dorită.
Maioneză vegetală o puteți prepară folosind și avocado, un super aliment atât de benefic sănătății noastre. Veți avea nevoie de 2 avocado copți, zeamă de la o lămâie, 150 de ml de ulei de măsline extravirgin, 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă, o linguriță de turmeric, un cățel de usturoi, sare și piper.
Câteva date pentru a va convinge de beneficiile consumului de avocado: este plin de grăsimi sănătoase, precum și vitamine și minerale: vitaminele K, C, B5, B6, E, acid folic, potasiu, magneziu, fier, zinc, fosfor.
Grăsimile sănătoase pe care le conține avocado încetinesc procesul de descompunere a carbohidraților, iar asta înseamnă că nivelul de zahăr din sânge se poate menține în limite normale. Acest lucru îi ajută pe cei care doresc să slăbească.

Burgerii din carne pot fi și ei înlocuiți cu burgeri vegetali. Trebuie să va alegeți un ingredient de la care veți porni, puteți alege fie năutul, fie lintea sau fasoalea. Fierbeți ingredientul ales și pasați-l cu furculița. Adăugați apoi următoarele ingrediente: legume date prin răzătoare (morcovi, dovlecei, pastârnac), verdețuri (ceapă, pătrunjel, leurdă), condimente (aici puteți alege ce preferați – oregano, cimbru, busuioc, rozmarin), sare, piper. La final adăugați un ou sau puteți adaugă un cartof păsat, dacă nu doriți să folosiți ou. Dacă consistența nu e cea dorită, puteți adauga pesmet sau făină.
După ce ați amestecat toate ingredientele, formați chiftelele pe care le puteți prăji într-o tigaie neaderentă câte 1-2 minute pe fiecare parte sau 15-20 minute în cuptor, având grijă să întoarceți chiftelele pe ambele părți.
Boabele de năut sunt o sursă de fibre, proteine și grăsimi sănătoase. În plus, conțin complexul de vitamine B. De altfel, năutul reprezintă un bun înlocuitor al cărnii pentru cei care sunt vegani sau vegetariani. Dacă doriți să luați pur și simplu o pauză de la consumul de carne, boabele de năut vor fi un înlocuitor ideal.
Pentru a înlocui chiftelele de carne, puteți alege chiftelele făcute din mazăre și ceapă verde. Sunt extrem de gustoase și ușor de făcut. Aveți nevoie de 200 de grame de mazăre, 2 ouă, 2 fire de ceapă verde, 2 fire de pătrunjel, 100 de grame de făină. Toate aceste ingredient se mixează. Puteți adaugă și puțin praf de copt, pentru a ieși mai pufoase. Înainte de a formă chiftelele, adăugați câteva boabe de mazăre întregi, pentru o textura mai bună a chiftelelor. Le prăjiți într-o tigaie neaderența 1-2 minute sau in cuptor, 15-20 minute. Merg foarte bine cu maioneză vegetală. Sau cei care consumă smântână pot adauga deasupra lor una cremoasă.
Mazărea se află printre alimentele cu puține calorii. Continue multe vitamine (vitaminele A, K, C, B1, B9) și minerale, dar și o cantitate importantă de fibre.
Laptele de vacă poate fi înlocuit cu diverse alternative, una dintre ele – laptele de migdale. Acesta conține un număr mic de calorii, însă în același timp duce organismului un aport mare de fibre solubile și de fibre insolubile, care au rolul de a proteja pereții intestinali dar și colonul. În plus, aceste fibre vor regla absorbția zahărului și vor controla nivelul colesterolului.
Laptele de migdale are și un conținut bogat de fibre de potasiu.

De reținut această informație, pentru cazurile în care va confruntați cu stări de vomă sau diaree, laptele de migdale crește nivelul de potasiu, care scade mult în cazul acestor afecțiuni.
Laptele de orez este un alt bun înlocuitor al laptelui de vacă. Îl puteți cumpăra gata preparat din comerț sau puteți să îl faceți acasă, extrem de simplu.
De fapt laptele de orez este apă rezultată în urmă fierberii orezului. Lichidul conține multe vitamin și minerale. Puteți turna lichidul într-o sticlă, iar apoi pentru un plus de savoare puteți adaugă puțină scorțișoară.
Laptele de orez conține inozitol, un compus care îmbunătățește circulația sângelui și ajută astfel la regenerarea celulelor și întârzie procesul de îmbătrânire. Pielea va avea de câștigat, va arată mai luminoasă și mai tonifiată.
Totodată, laptele de orez este și energizant pentru organism. Atunci când treceți printr-o răceală sau nu aveți poftă de mâncare, două astfel de căni pe zi vă vor aduce suficienți nutrienți pentru a va menține nivelul de hidratare.
Și digestia poate fi îmbunătățită prin consumul de lapte de orez, puteți preveni senzația de balonare consumând o astfel de băutură.