SUA aprobă vânzarea către Germania de rachete Patriot în valoare de 5 miliarde de dolari

SUA aprobă vânzarea către Germania de rachete Patriot în valoare de 5 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2024

Statele Unite au anunțat că au aprobat vânzarea către Germania a circa 600 de rachete și echipamente pentru sistemele sale de apărare antiaeriană Patriot, pentru suma de cinci miliarde de dolari, relatează AFP.

Această vânzare „va consolida politica externă și de securitate națională a Statelor Unite prin întărirea securității unui aliat NATO, care este și o forță importantă pentru stabilitatea economică și politică în Europa”, a precizat într-un comunicat Agenția americană de cooperare în materie de apărare (DSCA), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Insulă de legendă a Greciei se scufundă încet în mare, lângă zone cu turiști CITEȘTE ȘI Insulă de legendă a Greciei se scufundă încet în mare, lângă zone cu turiști
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Tranzacția „va îmbunătăți capacitățile Germaniei de a face față amenințărilor prezente și viitoare, și va crește capacitățile defensive ale forțelor sale armate”, a adăugat DSCA.

După această aprobare de către Departamentul de Stat al SUA, DSCA a trimis, conform legii, o notificare către Congres, care trebuie să dea unda verde finală.

Germania a donat mai multe sisteme Patriot Ucrainei, a cărei infrastructură este vizată cu regularitate de incursiunile avioanelor și a dronelor rusești, și care cere mai multe mijloace de apărare antiaeriană.

După lansarea invaziei Rusiei în Ucraina în 2022, Berlinul a renunțat la poziția sa tradițional pacifistă și a devenit al doilea cel mai mare furnizor de ajutor militar către Kiev, după Washington.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
germania
rachete