Softelligence lansează o platformă pentru digitalizarea operațiunilor asigurătorilor și băncilor și anticipează vânzări de 10 milioane de euro până în 2018

Softelligence lansează o platformă pentru digitalizarea operațiunilor asigurătorilor și băncilor și anticipează vânzări de 10 milioane de euro până în 2018
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 nov 2016

Dezvoltatorul de soluții software de business Softelligence a lansat oficial Fintech OS, o platformă destinată jucătorilor din piața de servicii financiar-bancare și anticipează că noul produs va susține creșterea cifrei de afaceri la 10 milioane de euro până în 2018, de la 2 milioane de euro în 2015.

Platforma permite digitalizarea principalelor operațiuni de business ale companiilor de asigurări și băncilor și automatizarea proceselor de back-end, a declarat directorul general al companiei, Teodor Blidăruș.

Urmărește-ne și pe Google News

”Fintech OS înglobează experiența din domeniul financiar al echipei Softelligence cu tehnologia dezvoltată de către departamentul nostru cercetare&dezvoltare, special pentru clienții din acest domeniu. Într-un mediu economic cunoscut pentru schimbăriile accelerate, instituțiile financiare au nevoie de o soluție care să le înlesnească trecerea către un model operațional digitalizat, bazat pe conectarea datelor, conceptelor și aplicațiilor într-un singur sistem transparent și sigur”, a afirmat Blidăruș.

Potrivit acestuia, Softelligence a investit 500.000 de euro în ultimii doi ani în dezvoltarea platformei, care este deja utilizată de lideri locali prezenți pe segmentul financiar-bancar, printre care Allianz, NN, Provident, ING Bank sau Idea Bank.

“Platforma gestionează peste 2 milioane de tranzacții lunar. Investițiile vor continua și în 2017, când vom aloca suma de un milion de euro. De asemenea, avem discuții avansate cu alți asigurători și bănci care s-au arătat interesate să utilizeze Fintech OS”, a spus șeful companiei.

Printre principalele funcționalități ale Fintech OS se numără semnatură biometrică, ce permite autentificarea în timp real a identitătii unui client și semnarea digitală rapidă a tuturor documentelor, fără să mai fie nevoie de utilizarea hârtiei.

Tranzacție în soft-ul românesc. Francezii de la ALTEN preiau producătorul local Kepler-Rominfo CITEȘTE ȘI Tranzacție în soft-ul românesc. Francezii de la ALTEN preiau producătorul local Kepler-Rominfo

De asemenea, Face Recognition permite accesarea aplicațiilor financiare pe baza semnalmentelor fizice ale utilizatorului, iar OCR (Optical Character Recognition) poate prelua automat informațiile din cartea de identitate sau talonul auto prin utilizarea camerei dispozitivelor mobile.

Mai mult, susține Blidăruș, clienții își pot integra și armoniza într-un sistem unitar toate activitățile departamentelor IT, marketing și vânzări, beneficiind totodată de siguranța și transparența tranzacțiilor gestionate.

Aplicația face ca procesele de vânzare, acordare de credite, emitere de polițe de asigurare sau colectare de creanțe să devină accesibile în mod rapid, în doar câteva click-uri, direct de pe dispozitivul mobil.

”Vorbim de o abordare nouă, în care viteza implementării este dublată de siguranța și ușurința în utilizare. Inovația Fintech OS vine din platforma tehnologică modulară, prin care companiile își pot personaliza pachetele implementate din suita de aplicații financiare dezvoltate”, a explicat Blidăruș.

Doi acționari Romanian Soft Company și-au diminuat cotele pentru aproape 200.000 euro. La acest preț, compania valorează 1,2 milioane euro CITEȘTE ȘI Doi acționari Romanian Soft Company și-au diminuat cotele pentru aproape 200.000 euro. La acest preț, compania valorează 1,2 milioane euro

Fintech OS nu necesită investiții suplimentare în infrastructura IT a clientului și furnizează o viteză de până la de 10 ori mai mare pentru lansarea de noi produse financiare, susține șeful Softelligence.

“Investiția minimă pentru Fintech OS pleacă de la 25.000 de euro și poate ajunge la câteva sute de mii de euro, în funcție de necesitățile clientului”, a spus Blidăruș.

El a estimat că Fintech OS va permite creșterea accelerată a vânzărilor Softelligence în următorii ani.

“Rezultatele din 2016 sunt foarte bune și ne așteptăm să atingem 10 milioane de euro până în 2018. Anul trecut, compania a încheiat cu o cifră de afaceri de două milioane de euro și în acest an încasările au avansat cu 70%, din care un milion de euro din vânzările Fintech OS. Estimez că vânzările Fintech OS vor avea o creștere anuală de 300% în următorii ani. În afară de România, ținta noastră este să avem implementări în țările din estul Europei și în Marea Britanie”, a afirmat Blidăruș.

Înființată în anul 2008, Softelligence este o companie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software de business.

Anul trecut, cu un număr mediu de 43 de salariați, afacerile companiei au crescut de la 6,43 milioane de lei la 9,25 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut de la 1,16 milioane de lei la 818.846 lei.

“Estimez că vom încheia anul 2016 cu un profit net de 400.000 de euro”, a mai spus Blidăruș.

Softelligence este controlată de Adrian Blidăruș, fratele lui Teodor Blidăruș, și For Growth SRL, al cărei asociat unic este Sergiu Neguț, potrivit datelor www.termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
softelligence
fintech os
banci
asigurari
platforma
lansare