Lockdown-ul provocat de pandemia de Covid-19 a schimbat obiceiurile oamenilor. Potrivit unui studiu, un sfert dintre britanicii respondenți admit că nu mai fac zilnic duș sau nu mai folosesc deodorant, iar 61% dintre angajații chestionați și-au schimbat costumul cu pijamale, potrivit Daily Mail.
Schimbările de comportament sunt cauzate de pandemia de coronavirus, potrivit unui nou studiu, arată news.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Rutina zilnică a fost modificată - bărbații stau nebărbieriți, cu părul neîngrijit și femeile fără machiaj, pe care multe recunosc că îl aplică doar pentru o întâlnire pe Zoom.
De la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că nu mai îmbracă haine elegante la fel de des ca înainte, iar 35% dintre britanici recunosc că stau în pijama toată ziua.
Potrivit noului studiu al Ipsos MORI, pe măsură ce izolarea a continuat, prioritățile și obiceiurile s-au schimbat.
Deoarece mai puțini oameni au o rutină normală, un sfert dintre cei chestionați nu mai văd rostul în a face duș zilnic și 14% admit că nu mai folosesc nici deodorant.
Aproape jumătate dintre bărbați se bărbieresc mai rar, în timp ce o treime (32%) și-au lăsat barbă.
CITEȘTE ȘI FOTO Ce a găsit DNA la perchezițiile de la Permise Suceava: Peste 1,2 milioane de euro, ceasuri, bijuterii și autoturisme de luxDe la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că poartă costum în mai puține situații iar 35% afirmă că stau în pijamale în timpul zilei.
Potrivit studiului, 67% dintre britanici spun că se îmbracă mai lejer de la începutul pandemiei de Covid-19. Două treimi spun că asta înseamnă că își pot exercita mai mult alegerile personale, în timp ce 63% spun că sunt fericiți că se pot îmbrăca mai lejer.
Printre femei, jumătate (52%) folosesc mai puțin machiaj decât de obicei și 6 din 10 (62%) au renunțat la tocurile înalte pentru încălțări confortabile.
CITEȘTE ȘI FOTO Inspecția Muncii a declanșat controale în transportCercetarea Ipsos MORI a inclus 1.093 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 75 de ani, chestionați, online, între 21 și 23 ocrtombrie 2020.