Un oficial guvernamental amenință companiile care-și cheamă la muncă angajații cu contractele de muncă suspendate cu sancțiunea maximă de 200.000 de lei

Un oficial guvernamental amenință companiile care-și cheamă la muncă angajații cu contractele de muncă suspendate cu sancțiunea maximă de 200.000 de lei
scris 25 apr 2020

Din ce în ce mai mulți angajatori își cheamă angajații la muncă, deși aceștia au contractele de muncă suspendate, iar în perioada următoare vom intensifica controalele, mai ales pe cazurile de muncă nedeclarată, a atenționat, sâmbătă, Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

Criza Coronavirus - două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi” CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi”
Urmărește-ne și pe Google News

"În ultima perioadă am început să primim din ce în ce mai multe petiții și sesizări care să ne atragă atenția că sunt din ce în ce mai mulți angajatori care cheamă la muncă angajați, deși aceștia au contractele de muncă suspendate", a declarat Polak, la Digi 24.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Oficialul MMPS a menționat că, în această perioadă, au fost aplicate o serie de sancțiuni maxime unor societăți care au chemat angajații la muncă, deși contractele de muncă ale acestora erau suspendate.

INTERVIU Bogdan Hristescu, Director General Regional Euronet World Wide, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Bogdan Hristescu, Director General Regional Euronet World Wide, despre premium în business

"După cum bine știm cu toții, epidemia de COVID-19 a avut efecte majore asupra pieței muncii. Conform datelor pe care le-am comunicat ieri (vineri, 24 aprilie 2020, n.r.), sunt aproximativ un milion de contracte de muncă suspendate. Guvernul României a venit în sprijinul acestor angajați și a angajatorilor lor cu Ordonanța 30, modificată ulterior, prin intermediul căreia s-a stabilit o indemnizație de 75% din venitul mediu brut. În acest sens, pot să vă spun că Inspectoratele Teritoriale de Muncă au efectuat controale și în ultima perioadă. La începutul lunii martie, Inspectoratul Teritorial de Muncă București s-a deplasat la sediul unei agenții de turism unde angajatorul, înainte de emiterea stării de urgență și înainte de a apărea Ordonanța 30, a suspendat contractele a peste 100 de angajați, iar a doua zi a chemat o parte dintre aceștia la muncă. În momentul în care Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a deplasat și a constatat aceste lucruri a aplicat sancțiunea maximă de 200.000 de lei", a spus Tudor Polak, citat de Agerpres.

Acesta a mai oferit, ca exemple, cazuri de încălcare a legislației muncii atât pe un șantier din București, cât la o fabrică din Brăila.

viewscnt
Afla mai multe despre
contracte
suspendate
companii