Senatorul Dan Șova a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, după ce Instanța supremă a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă în dosarul CET Govora. Procurorii susțin că Șova a intervenit pentru încheierea mai multor contracte între CET Govora și case de avocatură din care fie făcea parte, fie le controla.
Decizia este definitivă.
"Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, de luare a măsurii arestării preventive față de inculpatul Șova Dan Coman. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Șova Dan-Coman, pentru o perioadă de 20 de zile, începând cu data de 14 decembrie 2015 până la data de 02 ianuarie 2016 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Șova Dan-Coman", se arată în minuta deciziei.
În urmă cu aproape două săptămâni, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îl plaseze pe senatorul Dan Șova în arest la domiciliu, dar procurorii au depus recurs, iar, marți dimineața, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis contestația procurorilor.
Potrivit surselor Digi24, Dan Șova este deja încarcerat.
Procurorii anticorupție susțin că Dan Șova a intervenit pentru încheierea mai multor contracte între CET Govora și case de avocatură din care fie făcea parte, fie le controla.
În schimb, Șova a primit un comision de 50% (100.000 de euro) pentru contractele acordate altei case de avocatură, dar și 660.000 de euro și 1,8 milioane de lei pentru cele încheiate direct cu societatea sa.
DNA arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă că Dan Șova a mers atât de departe, încât a "urlat efectiv" la directorul CET Govora, atunci când acesta a încercat să îi explice că nu îi mai poate acorda contracte.