Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, consideră că nu este cazul ca vaccinarea să fie impusă românilor, având în vedere că există, la nivelul societății, o "sensibilitate crescută" în ceea ce privește vaccinarea. "Prefer să conving oamenii decât să îi constrâng și cred că ăsta va fi până la urmă și poziția Guvernului României în ceea ce privește politica de vaccinare", a afirmat Alexandru Rafila.
Ce vor face autoritățile și care este planul strategic pentru salvarea vieții românilor în contextul pandemic actual sunt teme care vor fi anunțate la Videoconferința Profit Health.forum - Sistemul sanitar, între pandemie și criza economică. Unde este pacientul? Ediția a IX-a
Videoconferința, organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb și Nordis Group, programată pentru 9 decembrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV
DETALII AICI
"Este adevărat, singurul lucru pe care putem să-l facem în momentul de față este să obținem o imunizare cât mai mare a populației prin vaccinare, decât să obținem imunizarea prin boală. (...) În ceea ce privește propunerea de discuție pe care a făcut-o șefa Comisiei Europene, eu aici sunt puțin mai... ar trebui să fim puțin mai rezervați, pentru că vaccinarea trebuie să fie un act voluntar - tot timpul, toată lumea a spus acest lucru - și atunci e greu să vii într-o astfel de situație și să spui că, de fapt, nu e voluntară și devine obligatorie.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Mai mult, noi ar trebui să convingem oamenii de utilitatea vaccinării oferindu-le absolut toate informațiile pe care ei le solicită sau de care au nevoie ca să ia o decizie în cunoștință de cauză. Și nu am văzut, cu toate că există discuții în fiecare stat membru al Uniunii Europene, nu am văzut până acum o decizie clară într-un stat privitoare la vaccinarea obligatorie", a afirmat Alexandru Rafila la România TV.
El a arătat că în România există "o sensibilitate crescută" față de acest subiect, arată news.ro.
"Ați văzut că și Grecia a propus acest lucru, dar încă nu s-a votat și așa mai departe. În România, cu atât mai mult, știți că este o sensibilitate crescută apropo de acest subiect și preferăm, eu personal prefer să conving oamenii decât să îi constrâng și cred că ăsta va fi până la urmă și poziția Guvernului României în ceea ce privește politica de vaccinare”, a declarat Rafila.
Uniunea Europeană (UE) este necesar să pună subiectul vaccinării obligatorii pe masă, în contextul în care varanta omicron a SARS-CoV-2 se răspândește în lume și în timp ce cercetătorii încearcă să determine efciența vaccinurilor actuale împotriva acesteia, îndeamnă președinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, care subliniază că o asemenea decizie revine statelor membre UE, relatează AFP.