RADET București, în insolvență de anul trecut și având creditori cu pretenții de 5,3 miliarde lei, începe programul de disponibilizare a angajaților cu o ofertă de plecare voluntară, în care cei care acceptă să plece de bunăvoie pot primi între 4 și 19 câștiguri medii lunare, în funcție de vechime. Regia ia însă în calcul ca oferta să aibă succes printre angajați și nu este dispusă să îi lase să plece pe cei absolut necesari pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în condiții de siguranță.
De ofertă vor beneficia doar angajații care au încheiate contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată și cel puțin 3 ani consecutivi vechime.
Angajații nu au timp mult de gândire, fiind obligați să decidă dacă optează voluntar pentru acest pachet salarial compensatoriu până la finalul săptămânii.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
RADET București se află din 5 octombrie 2016 în insolvență, ceea ce implică un plan de reorganizare a instituției și de soluționare a problemelor întregului sistem de termoficare.
Regia administrează cel mai mare sistem de termoficare din România, deținând 43% din piațǎ. Furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri și imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum și pentru aproximativ 5.400 de instituții, obiective sociale și agenți economici.
RADET București este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, asigurând 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social și industrial (instituții publice și agenți economici).