Producătorii farmaceutici propun Guvernului noi discuții pentru modificarea calcului prețurilor la medicamente

Producătorii farmaceutici propun Guvernului noi discuții pentru modificarea calcului prețurilor la medicamente
scris 3 mar 2016

Producătorii de medicamente generice propun Guvernului începerea imediată a discuțiilor pentru elaborarea unui nou mod de calcul al prețurilor la medicamente, care să stopeze dispariția medicamentelor esențiale de pe piață și să asigure accesul continuu la tratament al românilor.

”Introducerea calcului diferențiat al taxei clawback și schimbarea radicală a modalității de stabilire a prețului medicamentelor, trecând de la o abordare strict financiară la una centrată pe nevoia pacienților de a găsi în farmacii medicamentele de zi cu zi, sunt singurele soluții pentru a opri dispariția medicamentelor de pe piață și pentru a scoate din criză industria farmaceutică locală”, a declarat Dragoș Damian, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), după o întâlnire cu conducerea Ministerului Sănătății.

Urmărește-ne și pe Google News
LISTA Peste 200 de medicamente pe bază de rețetă riscă să dispară de pe piață, avertizează Cegedim CITEȘTE ȘI LISTA Peste 200 de medicamente pe bază de rețetă riscă să dispară de pe piață, avertizează Cegedim
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ministerul Sănătății a asigurat reprezentanții APMGR că nu există nicio obiecție împotriva introducerii calculului diferențiat al taxei clawback și a fost de acord că este nevoie de o schimbare radicală a modului de calcul al prețului medicamentelor, se menționează în comunicatul asociației.

APMGR propune constituirea unui grup de lucru alcătuit din reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Agenției Naționale a Medicamentului și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai producătorilor de medicamente și ai asociațiilor pacienților, care să elaboreze o nouă modalitate de calcul al prețului la medicamente care să înlocuiască Ordinul MS nr. 75/2009 până cel târziu la data de 1 octombrie 2016. Până atunci, APMGR a solicitat aplicarea prevederilor legale așa cum sunt acestea în vigoare în acest moment.

Din iulie, prin aplicarea unui ordin din 2009, România are cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană atât la medicametele originale, cât și la cele generice.

Asociația reprezintă principalele companii producătoare de medicamente generice din Romania: Actavis, Alvogen Romania, Accord Healthcare, Biofarm, Cipla, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Glenmark Pharmaceuticals, Infomed Fluids, Krka, Magistra CC, Medochemie, Sandoz, Terapia - a Sun Pharma company, Teva, Zentiva. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apmgr
medicamente
comisie