Odată cu intrarea în vigoare noii Hotărâri de Guvern prin care polițiștii vor trebui să verifice tipul și calitatea măștilor de protecție purtate de populație, aceștia își vor putea asigura un al doilea job, spun sindicaliștii din Europol. „Printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar și specialist în microfibre”, au transmis aceștia.
„Polițiștii vor avea un al doilea job: croitor-filator și specialist în microfibre”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.
„Astfel, printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar și specialist în microfibre. Aceștia vor putea da de asemenea sfaturi dacă tipul mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, putând acorda astfel calificative și apreciind dacă oamenii au sau nu stil. Lăsând gluma la o parte, cam aceasta este situația ridicolă în care vor fi puși colegii noștri, când vor trebui să verifice tipul măștii și calitatea materialului din care acestea sunt confecționate”, au continuat sindicaliștii.
CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fumAceștia i-au cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, „o lecție demonstrativă pentru toți polițiștii de verificare a măștii unei persoane”.
„Reiterăm faptul că polițiștii nu au fost instruiți și nici nu au cunoștințele necesare pentru acest tip de verificări aberante”, au adăugat sindicaliștii din Europol.
De sâmbătă, persoanele care vor purta mască textilă într-un spațiu public riscă să fie amendate cu până la 2.500 de lei, a anunțat anterior ministrul de Interne, Lucian Bode.
"Este ca și cum nu ar avea mască", a argumentat acesta.
"Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului.
CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produsSpecialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare", a declarat Lucian Bode, la Digi 24.
Amenda pentru cei care nu poartă masca de protecție în spațiile publice este între 500 și 2.500 lei. Urmează un nou ordin al miniștrilor Sănătății și de Interne privind obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv în aer liber, fiind permise doar măștile de tip medical sau FFP2, nu și cele din pânză sau plastic.
CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fumNu toate măștile asemănătoare celor de tipmedical, scoase la vânzare, se și încadrează însă în această categorie.