Producătorul de anvelope Michelin va începe să confecționeze măști de protecție inclusiv în fabricile pe care le are în România, acestea urmând să fie livrate atât propriilor muncitori, atunci când fabricile vor fi redeschise, cât și spitalelor.
La finele ,lunii martie, Michelin România a oprit producția la cele două fabrici, de anvelope și cord, pe care le are în Zalău, în contextul pandemiei de coronavirus.
Ultimele date relevă încă acum că Michelin va începe inclusiv producția de măști.
"Ne-am pus în situația de a oferi măști oricui dorește. De asemenea, ne-am pus în situația de a le putea fabrica singuri", spune Florent Menegaux, președintele grupului.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii de restaurante se reprofilează după ce Guvernul le-a închis localurile. Mircea Dinescu intră pe nișa de livrări și le va trimite pachete clienților. Cu tot cu lăutari purtând măști medicaleCalculul este că vor fi produse în atelierele fabricile din Europa și Statele Unite aproximativ 400.000 de măști chirurgicale pe săptămână, începând cu jumătatea lunii aprilie. Aproximativ 200.000 de măști vor fi produse în Clermont-Ferrand (Puy-de-Dôme, Franța), România și Polonia. Aceste măști ar fi destinate atât personalului Michelin, cât și echipelor medicale.
Michelin vrea să fabrice și viziere sterilizabile din policarbonat, 10.000 până la 20.000 de bucăți urmând să fie disponibile începând de săptămâna aceasta.
În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.800 de angajați, trei uzine - două la Zalău și una la Florești, precum și o rețea comercială.
CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Toate parcurile din București au fost închiseUna din fabricile din Zalău produce diverse tipuri de anvelope, iar cea de-a doua furnizează cord metalic uzinelor din cadrul grupului.
În ultimii cinci ani, Michelin România și-a dublat efectivele, depășind anul acesta pragul de 4.000 de angajați care activează în 20 de domenii și acoperă o diversitate de peste 300 tipuri de posturi.