Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19. "Rolul medicului de familie nu este să răspundă pacienților la telefonul personal la orice oră."

Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19. "Rolul medicului de familie nu este să răspundă pacienților la telefonul personal la orice oră."
scris 2 mar 2021

Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare" la vaccinarea împotriva COVID-19, nu prin medicul de familie, motivând că celelalte modalități de programare ar fi "mai rapide". "Rolul medicului de familie este să îngrijească din punct de vedere medical pacienții.

Pentru activitățile administrative de tip programare la vaccin în centrele de vaccinare anti-COVID recomandăm utilizarea celorlalte șase modalități de programare", arată Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, arată Hotnews.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?
Urmărește-ne și pe Google News

Reprezentanții medicilor de familie amintesc că există "7 modalități" de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și le recomandă românilor să le folosească pe celelalte 6:

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
  • prin call center, la numărul unic 021.414.44.25,
  • individual, prin platforma online
  • prin aparținători, prin platforma online
  • prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor,
  • prin intermediul medicului de familie,
  • prin intermediul medicului curant (medic de orice specialitate, din sistemul public sau privat, cu aviz anual de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor din România),
  • prin angajator, pentru personalul "esențial".
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie admite și faptul că unii medici de familie au refuzat efectuarea programărilor pentru vaccinare, motivând că aceștia au recomandat pacienților să folosească "celelalte șase modalități de programare, care pot fi mai rapide": "Așa cum am informat presa și opinia publică în urmă cu câteva săptămâni, medicul de familie accesează aceeași platformă de programări și are aceleași posibilități de programare pe care le are orice cetățean. Nu există locuri dedicate de programare aflate la dispoziția medicilor de familie. Din acest motiv unii medici de familie au recomandat pacienților să folosească celelalte șase modalități de programare, care pot fi mai rapide, iar unii medici de familie au refuzat efectuarea programărilor."

În plus, "rolul medicului de familie nu este să răspundă pacienților la telefonul personal la orice oră, chiar dacă unii medici de familie au ales să facă și acest lucru, cu costurile binecunoscute asupra sănătății medicilor. Cu privire la telefonul medicului de familie, amintim că medicul de familie are activitate într-un cabinet privat cu un anumit program de lucru și cu un număr de telefon pentru programări și contact, disponibil în timpul programului de lucru", afirmă reprezentanții medicilor de familie.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunțase că medicii de familie vor fi plătiți cu cel puțin 30 de lei pentru fiecare pacient pe care îl programează pentru vaccinarea anti-COVID, cei imunizați urmând să fie supravegheați de medicul de familie și ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
medici de familie
vaccinare