O instanță de judecată din California a admis plângerile formulate de mai mulți utilizatori Facebook, care susțin că rețeaua socială a colectat ilegal date biometrice despre membrii săi. Acuzațiile sunt legate de o funcție care permite recunoașterea automată a persoanele care apar în fotografii, informează AFP și Reuters.
Facebook a cerut instanței să respingă acuzațiile, motivând că legislația nu interzice folosirea unor instrumente de natura celor utilizate de rețeaua socială, însă instanța a hotărât continuarea procesului.
"Instanța acceptă ca adevărate afirmațiile reclamanților potrivit cărora tehnologia de recunoaștere facială a Facebook include o scanare a geometriei feței fără acordul acestora", se arată în decizia formulate de judecătorul James Donato, care se ocupă de acest caz.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În 2010, Facebook a introdus o funcție care permire recunoaștere automată a persoanele din fotografii și facilitează așa numita etichetare a celor care apar în imagini.
Reclamanții afirmă că nu au acordat niciodată platformei de socializare permisiunea de a strânge astfel de informații despre ei, în timp ce Facebook declară că utilizatorii ar fi putut oricând să blocheze funcția de recunoaștere facială. Totodată, Facebook susține că legislația americană nu interzice strângerea informațiilor de natura celor care fac obiectul procesului.