Jurnalist în presa britanică: Deși un loc cu absolut tot pe placul turiștilor, România este una dintre cele mai puțin remarcate - dacă nu chiar cea mai puțin remarcată - destinații de vacanță ale Europei

Jurnalist în presa britanică: Deși un loc cu absolut tot pe placul turiștilor, România este una dintre cele mai puțin remarcate - dacă nu chiar cea mai puțin remarcată - destinații de vacanță ale Europei
scris 2 iun 2018

România este "una dintre cele mai puțin remarcate - dacă nu chiar cea mai puțin remarcată - destinații de vacanță ale Europei", deși reprezintă un loc care "are absolut tot" pentru a fi pe placul turiștilor, afirmă un jurnalist britanic după o vizită, autorul unui articol publicat în ediția online a revistei The Spectator.

"România este una dintre cele mai puțin remarcate - dacă nu chiar cea mai puțin remarcată - destinații de vacanță ale Europei. O analiză rapidă a suprafeței țării dezvăluie însă faptul că aceasta reprezintă un loc care are absolut tot pentru a fi pe placul turiștilor. De la zone sălbatice virgine la castele multiseculare, de la piste de schi pitorești la plaje liniștite cu nisip fin, de la o industrie înfloritoare a vinurilor și a berii artizanale la orașe la fel de vibrante ca echivalentele lor occidentale", afirmă jurnalistul, citat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit acestuia, "dacă Ministerul Turismului din România începe să se organizeze și să acționeze într-un mod eficient, această țară ar putea să ajungă să ocupe o poziție mult mai înaltă în listele cu obiective de vizitat întocmite de mulți dintre turiști".

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studenți CITEȘTE ȘI FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studenți

Gura Portiței reprezintă "o evadare idilică", notează Stephen McGrath: "Litoralul românesc de la Marea Neagră are o lungime de aproximativ 273 de kilometri, însă Insula Portiței, o mică insulă de nisip la marginea Deltei Dunării - o vastă rezervație a biosferei, amenajată acolo unde fluviul se întâlnește cu marea, după ce a străbătut jumătate din Europa - oferă vizitatorilor o lume complet izolată de agitația vieții în orașe". El a remarcat și faptul că spațiile de cazare sunt "convenabile și în general adecvate", iar zona reprezintă "un loc ce merită vizitat pentru priveliștile sale uluitoare cu peisaje naturale, preparatele delicioase pe bază de pește și plimbările cu ambarcațiuni, care operează cu regularitate și sunt amuzante".

După o vizită în Sibiu, Stephen McGrath afirmă că această localitate este "un oraș încântător, în care abundă cultura". "Identitatea urbană a României nu stă doar în acea mare de blocuri comuniste, gri și lipsite de elemente culturale. Ele există, desigur, și chiar în număr mare, însă există și multe orașe - mai ales în centrul țării - care promovează în bună măsură o perioadă impresionantă din istoria arhitecturii. În Sibiu, un mic oraș din centrul României, arhitectura distinctă a sașilor transilvăneni - poate fi observată cel mai bine", a adăugat jurnalistul britanic.

El a lăudat și gastronomia românească, declarându-se încântat de sarmale, specialitățile din carne de porc și de pește, mămăligă și mujdei, ca și băuturile locale, în special țuica și vinurile românești Fetească Neagră și Negru de Drăgășani.

FOTO Un site specializat în prezentarea destinațiilor de lux a mers la casa lui Isărescu: Bordeaux? Toscana? Nu, Drăgășani. Isărescu apare în ținută lejeră CITEȘTE ȘI FOTO Un site specializat în prezentarea destinațiilor de lux a mers la casa lui Isărescu: Bordeaux? Toscana? Nu, Drăgășani. Isărescu apare în ținută lejeră

Despre stațiunea de schi Șuior din Munții Gutâi din Maramureș, jurnalistul a spus că aceasta este "un tărâm de care timpul a uitat".

"Există multe zone în care poți să schiezi în România, însă Șuior, la baza munților Gutâi din Maramureș, în nordul țării, este una dintre cele mai bune, fiind înconjurată de priveliști ce par a fi rămas captive în timp", afirmă Stephen McGrath. "Ce este minunat la Șuior este faptul că poți să explorezi Maramureșul, o zonă rurală cu ferme mici și cu un mod de viață care a dispărut de multă vreme din cea mai mare parte a Europei, inclusiv 100 de biserici vechi ortodoxe din lemn, dintre care opt au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO", a adăugat el. De asemenea, jurnalistul britanic a remarcat și Cimitirul Vesel din Săpânța.

The Spectator este o revistă săptămânală britanică înființată în 1828. Publicația, specializată în articole de cultură, politică și actualități de importanță mondială, este deținută de David și Frederick Barclay, care dețin și ziarele The Daily Telegraph și Sunday Telegraph.

În presa străină apar cu regularitate articole care promovează România turistică.

La sfârșitul lunii mai, publicația canadiană The Star a reluat un articol apărut inițial în martie în The Washington Post - intitulat ''Romanian rhapsody — exploring an unsung destination in Eastern Europe'', semnat de două jurnaliste americane, Christine Pendzich și Eva von Falkenstein -, în care se afirmă că pentru turiștii care sunt dispuși să uite poveștile cu Dracula, România oferă ''un peisaj fermecător, liniștit și variat''.

La începutul lunii mai, un alt jurnalist american, Christopher Bagley, a semnat un articol publicat în revista de călătorie Conde Nast Traveler sub titlul ''The Bewitching Time Warp of Transylvania, Romania'', în care vorbește despre pitorescul peisajului transilvănean

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
presa