Jumătate dintre bărbații din generația Z se simt discriminați și preferă un lider puternic

Jumătate dintre bărbații din generația Z se simt discriminați și preferă un lider puternic
scris astăzi, 16:31

Aproape jumătate dintre bărbații din generația Z (45%) cred că „s-a mers atât de departe cu promovarea egalității femeilor încât sunt disciminați bărbații”, iar 44% dintre aceștia cred că egalitatea în drepturi a femeilor a mers suficient de departe.

Aceasta este una dintre concluziile concluziile sondajului Channel 4 Gen Z: Trends, Truth and Trust, care prezintă impactul rețelele sociale și al dezinformării în rândul tinerilor. Generația Z este generația tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 26 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News

Jumătate dintre cei chestionați (52%) spun că Marea Britanie ar fi un loc mai bun dacă „ar fi condusă un lider puternic care nu trebuie să se deranjeze cu parlamentul și cu alegerile”, iar o treime (33%) consideră că ar fi mai bine dacă Regatul Unit ar fi condus de armată”.

Provocarea Paracetamol de pe Tik Tok îngrijorează specialiștii CITEȘTE ȘI Provocarea Paracetamol de pe Tik Tok îngrijorează specialiștii

Mai mult de jumătate dintre respondenți (58%) indică postările pe rețelele sociale de la prieteni ca fiind cel puțin la fel de credibile ca jurnalismul consacrat.

Andrew Tate, ale cărui opinii sunt adesea considerate misogine, și psihologul conservator Jordan Peterson se numără printre influencerii în care respondenții de sex masculin au încredere (42%).

În ceea ce privește educația, ocuparea forței de muncă și veniturile, decalajul dintre bărbați și femei crește. 54% dintre femeile din generația Z au (sau sunt înscrise la) studii superioare, comparativ cu 40% dintre bărbați, o tendință care s-a repetat apoi în domeniul ocupării forței de muncă, unde tinerele cu vârsta între 20 și 24 de ani au rate de angajare mai mari (decalaj de 3 puncte procentuale) și câștigă în medie mai bine decât bărbații tineri.

Bărbații albi din clasa muncitoare sunt cei mai grav afectați: doar 14,6% au intrat în învățământul superior în 2021, cel mai mic procent înregistrat în rândul oricărui grup etnic sau socioeconomic.

Muzeul olandez din care au fost furate obiectele de artă din patrimoniul României - redeschis publicului: Da, aici a fost o spargere! CITEȘTE ȘI Muzeul olandez din care au fost furate obiectele de artă din patrimoniul României - redeschis publicului: Da, aici a fost o spargere!

Studiul mai constată că aproximativ 14% din generația Z (cu vârsta cuprinsă între 13 și 26 de ani) – aproape toți băieții și bărbații – simpatizează cu opinia că masculinitatea tradițională este atacată, găsind validare în figuri precum Andrew Tate și Jordan Peterson. Deși nu sunt de-a dreptul radicali, ei se simt excluși din narațiunile progresiste care modelează societatea.

Alex Mahon, directorul executiv al Channel 4, spune că faptul că membrii generației Z au fost „expuși la întreaga forță a naturii polarizante, confuze și uneori înșelătoare în mod intenționat a rețelelor sociale de când s-au născut” a făcut ca generația Z să fie în același timp cea mai autoritara și liberală generație a țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
femei
barbati
generația z
retele sociale