Judecător din Iași, suspectat că a intervenit pe lângă Vlad Filat în favoarea unor bancheri italieni

Judecător din Iași, suspectat că a intervenit pe lângă Vlad Filat în favoarea unor bancheri italieni

Sursa: moldonews.ro

scris 21 oct 2015

Un judecător de la Curtea de Apel Iași este suspectat de trafic de influență, după ce le-a promis unor oameni de afaceri italieni că va interveni pe lângă premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, astfel încât aceștia să obțină autorizațiile necesare deschiderii unei bănci la Chișinău.

Judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iași, este audiat de procurorii DNA, sub acuzații de trafic de influență, după ce a promis oamenilor de afaceri Fiorenzo Polloni și Renato del Gatto că va interveni pe lângă fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat, dar și pe lângă mai mulți miniștri, astfel încât italienii să obțină autorizațiie necesare deschiderii unei bănci în Chișinău. Surse judiciare precizează că, în schimb, concubina judecătorului ar fi urmat să fie numită director al băncii respective, iar magistratul să primească "o sumă consistentă de bani", care nu a fost, însă, precizată.

Urmărește-ne și pe Google News

Surse judiciare precizează că același judecător este suspectat și de faptul că ar fi primit bani de la un traficant de țigări, căruia i-a promis că va interveni pe lângă alți judecători, care să îl achite într-un dosar penal. Relația a fost intermediată de un fost senator, Teodor Haucă. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Magistratul Dan Anton mai este suspectat și de faptul că a introdus o cameră de luat vederi în locuința fostului soț al concubinei sale, pentru a-l spiona pe acesta, dar și că a determinat un polițist de frontieră să îi permită femeii să treacă, cu tot cu copii, în Republica Moldova, fără consimțământul tatălui acestora.

Fostul premier moldovean Vlad Filat este arestat preventiv la Chișinău, sub acuzația că a participat la devalizarea Băncii de Economii cu 1 miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
judecator
banca
filat
italieni
coruptie