Adjunctul șefului ISU Dâmbovița, colonelul Benone Duduc, a explicat că, în urma unui control din anul 2020 la societatea care se ocupa cu distribuția de GPL de la Crevedia și la care au avut loc recentele explozii, soldate cu zeci de victime, a fost retrasă autorizația de securitate la incendiu, întrucât nu se mai respectau măsurile de siguranță. Au urmat apoi amenzi în valoare de 50.000 de lei. Mai multe instituții au fost anunțate de această situație. Ulterior, firma a notificat că își închide acel punct de lucru.
”Obiectivul a fost autorizat de către ISU Dâmbovița în luna octombrie 2011 ca instalație de tip skid pentru distribuția de GPL la autovehicule cu capacitate de 4.000 de litri. În 30.07.2020, în urma unor sesizări, se efectuează un control inopinat la acest obiectiv și se constată că nu se respectă măsurile de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu în anul 2011, respectiv acea instalație tip monobloc a fost mutată pe amplasament și nu mai respectau distanțele de siguranță care au stat la baza emiterii autorizațiie de securitate la incendiu”, a declarat Benone Duduc, preluat de News.ro.
Reprezentantul ISU Dâmbovița a adăugat că au urmat alte amenzi.
”În consecință, ISU constată pierderea autorizației și totodată constată utilizarea unei pompe neomologate pentru transferarea GPL-ului dintr-o cisternă în cealaltă și aplică și sancțiunea contravențională de 10.000 de lei, în data de 30.07. În data de 28.09, se efectuează un nou control inopinat, se constată că obiectivul fucționa în continuare, se constată funcționarea ca faptă contravențională, fără autorizația de securitate la incendiu și se aplică sancțiunea contravențională de 30.000 de lei și de asemenea se constată pe amplasament un rezervor neomologat din care se transfera GPL și se mai aplică o sancțiune de 10.000 de lei. Deci 40.000 de lei sancțiune în data de 28.09”, a adăugat Duduc.
Benone Duduc a mai spus că mai multe instituții au fost anunțate despre deciziile luate în privința societății din Crevedia.
”În urma controlui din iulie, urmare a constatării pierderii valabilități autorizației, ISU notifică Instituția Prefectului și Oficiul Regstrului Comerțului. Mai notifică Consiliul Județean, Inspectoratul de Stat în Construcții, Agenția de Protecție a Mediului și Primăria Crevedia. În 30.09, societatea emite o hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor prin care închide punctul de lucru de la Crevedia și se notifică Registrul Comerțului care emite certificat constatator prin care ia act de hotărârea AGA și în 13.10 notifică ISU Dâmbovița cu privire la faptul că punctul de lucru a fost închis și anexează hotărârea AGA și certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerțului”, a mai spus Duduc.