HARTĂ Peste jumătate din țară, sub cod galben de furtuni

Social   
HARTĂ Peste jumătate din țară, sub cod galben de furtuni

Peste jumătate din țară intră, sâmbătă, de la ora 10.00, sub abertizare cod galben de furtuni, fiind anunțate tafale puternice de vânt și ploi puternice. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă tuturor cetățenilor din zonele vizate să ia măsuri pentru a se proteja.

Potrivit ANM, sâmbătă, până la ora 23.00, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Crișanei vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze de 50...70 km/h și izolat de 80 km/h, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO - TAROM semnează cu un chef celebru pentru a furniza la bord meniuri speciale CITEȘTE ȘI FOTO - TAROM semnează cu un chef celebru pentru a furniza la bord meniuri speciale

De asemenea, de sâmbătă, de la ora 10.00, până duminică la aceeași oră, este cod galben în mai bine de jumătate din țară.

 ”În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (viteze de 50...70 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, a transmis ANM.

HARTĂ Peste jumătate din țară, sub cod galben de furtuni

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face mai multe recomandări:

  • Sistați activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime.
  • Închideți toate ferestrele locuinței și altor categorii de construcții.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate.
  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • Urmăriți buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

viewscnt
Afla mai multe despre
furtuna
bucuresti
ploaie