Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au amendat cu peste 1,7 milioane de lei, 65 de magazine Kaufland din toată țara, în cadrul unei acțiuni desfășurate într-o zi. În urma controalelor a fost închisă temporar zona de alimentație publică, pentru 49 de magazine, până la remedierea deficiențelor. Printre neregulile găsite au fost produse expirate, agregate frigorifice murdare, legume și fructe stricate.
Cum poți ieși din piața locală pentru a te impune în alte țări, Așteptările de Black Friday, Analiza datelor privind evoluția pieței și perspective pentru perioada următoare, Cum se poate îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic, Cum îți faci strategia de pricing a produsului, Sfaturi pentru antreprenori la început de drum, când decid lansarea unui magazine online sunt doar o parte dintre temele care vor fi discutate la Profit E-commerce - Ediția a IV-a, programat să fie organizat pe 23 octombrie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank
Detalii AICI
Reprezentanții ANPC au anunțat sâmbătă, că au desfășurat într-o singură zi ample acțiuni de control la 65 de magazine aparținând lanțului de retail Kaufland, la nivelul întregii țări, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Te aștepți ca cei ce se pretind ca fiind cei mai buni, să fie un adevărat exemplu. Trist este când afli că acest exemplu este unul negativ. În ultima vreme, Autoritatea noastră a fost acuzată, pe nedrept, că nu tratează cu aceeași oca și operatorii economici mari și pe cei mai mici. Încă o dată dovedim că avem aceeași măsură, așa cum o spun sutele de comunicate de presă date de noi, de-a lungul anilor. Mulțumesc tuturor celor ce ne-au transmis informații și îi încurajez și pe alții să facă la fel”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.
În urma acestor controale, echipele ANPC au descoperit folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere rupte, cu prezență de resturi alimentare si ambalaje deteriorate, rafturi cu rugină; utilizarea unor agregate de preparare (ex: rotisor, subansamble ale acestora, masa caldă) neigienizate, cu prezență masivă de grăsime și arsuri, cu rugină; condiții igienico-sanitare precare, în zona de depozitare: paviment murdar, cu rugină în spațiile frigorifice de depozitare, cu mucilagiu format pe podeaua de scândură, pereți cu igrasie și mucegai, folosirea unor paleți de lemn murdari, cu mizerie dedesubt; comercializarea unor legume și fructe depreciate; comercializarea unor produse alimentare neconforme (ex: pește cu modificări organoleptice, produse devidate, cu ambalaj deteriorate etc.).
Alte nereguli au fost nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor calde, în zona food; utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, care nu sunt destinate prestării serviciilor de alimentație publică; lipsa informațiilor privind eticheta nutrițională, a datei preparării produselor și a datei limita de consum, în zona de grill; comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită; prezența muștelor în unitate; comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare; utilizarea unor cărucioare de mână fără a fi igienizate corespunzător; nerespectarea regimului promoțiilor – neconcordanțe între prețul produselor expus la raft ți cel de la casa de marcat.
Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 1,7 milioane de lei și au oprit definitiv de la comercializare o cantitate de peste o tonă de produse alimentare neconforme. De asemenea, a fost oprită temporar prestarea de servicii în zona de alimentație publică, până la remedierea deficiențelor, pentru 49 de unități.