FOTO Un chirurg care face naveta din Capitală la Pitești afirmă că la cinci ani de la angajare nu a primit nici locuință de serviciu și nici răspuns la cererile sale: Aceste apartamente de serviciu există, dar se dau "cui trebuie" întotdeauna / Reacția SJU

FOTO Un chirurg care face naveta din Capitală la Pitești afirmă că la cinci ani de la angajare nu a primit nici locuință de serviciu și nici răspuns la cererile sale: Aceste apartamente de serviciu există, dar se dau "cui trebuie" întotdeauna / Reacția SJU
scris 9 iul 2022

Un medic din Capitală, care de cinci ani face naveta la Spitalul Județean de Urgență Pitești, a povestit, pe Facebook, că în toată această perioadă spitalul care l-a angajat nu a răspuns cererilor sale privind acordarea unei locuințe de serviciu. "Prin prisma muncii mele, spitalul încasează deconturi de zeci și sute de milioane. Într-o lume normală, cu oameni sănătoși la cap, toate aceste lucruri ar conta. (...) Aceste apartamente de serviciu există, dar se dau «cui trebuie» întotdeauna", susține doctorul Andrei Găitan. Oficialii unității sanitare explică faptul că atribuirea locuințelor "se realizează în baza deciziei Comitetului Director, fiind prioritizată în funcție de specializarea cadrelor medicale și deficitul de personal aferent specializării respective și statutul social", iar "prioritate au avut și au medicii din cadrul Secției ATI, medicii radiologi și cei care ocupă posturi unice".

În postarea de pe rețeaua de socializare, medicul chirurg Andrei Găitan povestește că lucrează de cinci ani la Spitalul Județean de Urgență Pitești făcând zilnic naveta din Capitală, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Deputatului USR Iulian Bulai i s-a cerut șpagă în tren: Discret, se apleacă spre mine și îmi zice să îi dau 70 de lei și să rămână așa CITEȘTE ȘI FOTO Deputatului USR Iulian Bulai i s-a cerut șpagă în tren: Discret, se apleacă spre mine și îmi zice să îi dau 70 de lei și să rămână așa

"Mă trezesc la ora 4:30 și străbat cei mai bine de 200 de km dus-întors, zilnic, pentru a fi prezent la această unitate medicală strălucitoare. În acești 5 ani am cheltuit o mică avere pe drum și chirie, ca să nu mai zic de oboseala care se acumulează stând prin stații. Nu o să vă povestesc despre cum se simt 45 de minute petrecute în soare după o zi de agitație și operat, nu o să mai spun cum se simte frigul combinat cu oboseala, seara, prin autogară și nu o să vă zic nimic despre trenurile care fac 2-3 ore între București și Pitești... despre mirosul puternic de pișat din tren, despre camarazii de drum sau despre cum se simte, iarna, Gara de Nord la ora 9 seara. Operez la super Spitalul de Urgență Pitești cazuri relamente grele, cu risc mare. Am făcut operații ce nu s-au mai practicat în Argeș. Prin prisma muncii mele, spitalul încasează deconturi de zeci și sute de milioane. Într-o lume normală, cu oameni sănătoși la cap, toate aceste lucruri ar conta. Oamenii puși să managerieze spitalele ar fi interesați de viața angajaților... fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari”, scrie medicul pe Facebook.

El afirmă că în momentul în care s-a angajat credea că va primi locuință de serviciu, catalogând informația drept "o legendă urbană”.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - General Manager Nordis Hotel Mamaia: Una din cele mai mari provocări a fost prelungirea termenelor de la furnizori. Săptămâna viitoare începem livrări. Când va fi deschis hotelul pentru turiști CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - General Manager Nordis Hotel Mamaia: Una din cele mai mari provocări a fost prelungirea termenelor de la furnizori. Săptămâna viitoare începem livrări. Când va fi deschis hotelul pentru turiști

"Pe vremea când am terminat specialitatea și m-am angajat, era o lege... sau mai bine zis un mit... o legendă urbană (am ajuns să aflu mai târziu) care spunea că primești o primă de încadrare și un apartament de serviciu, temporar. În 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unități medicale nu a reușit să rezolve această problemă, nici chiar după 4-5 cereri redactate de mine în acest sens, la care nici până în ziua de azi nu am primit răspuns. Motivul pentru care scriu este acela că aceste apartamente de servici există, dar se dau «cui trebuie» întotdeauna. Spre exemplu, în urmă cu o săptămână, după ce am realizat una dintre cele mai grele intervenții chirurgicale de până acum (am operat un cancer în stadiul IV de limbă și planșeu bucal - intervenția a durat mai bine de 6 ore), am primit un telefon și am aflat că epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de 2-3 luni, tocmai a primit apartament. Nu e MINUNAT?! Asta însemna management performat și de calitate. Punând în balanță un chirurg care îți aduce bani de 5 ani, cu criterii de performată ridicată și epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului... îl alegi pe cel din urmă. Logic! Corect! Just! Nimic ciudat aici... Pentru manager, directorul medical și pentru tot șefii, bosulicii, șefuții și pilele lor am deschis agenda cu programări pe 2025. Se pare că mai am două locuri disponibile: unul în martie 32 și altul pe 1 aprilie”, adaugă Andrei Găitan.

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Pitești au reacționat tot pe Facebook.

"Spitalul Județean de Urgență Pitești a întreprins, în permanență, demersuri în a atrage medici, în special tineri. În acest sens, fără a avea obligativitate legală, s-a preocupat să le asigure locuințe de serviciu, fapt care s-a și materializat cu sprijinul Primăriei Pitești. Menționăm că SJUP NU deține un fond de locuințe (nici în proprietate, nici în administrare). Referitor la atribuirea locuințelor, aceasta se realizează în baza deciziei Comitetului Director, fiind prioritizată în funcție de specializarea cadrelor medicale și deficitul de personal aferent specializării respective și statutul social. Prioritate în acest sens au avut și au medicii din cadrul Secției ATI, medicii radiologi și cei care ocupă posturi unice”, transmit, vineri, reprezentanții unității sanitare.

Un land german oferă covrigi gratis persoanelor care merg pe bicicletă la muncă CITEȘTE ȘI Un land german oferă covrigi gratis persoanelor care merg pe bicicletă la muncă

Aceștia explică, în postare, că medicul epidemiolog a primit locuință de serviciu pentru că există deficit în această specialitate, iar cei de la spital s-au "bucurat" că a ales SJU Pitești după ce doi ani niciun candidat nu s-a înscris la cele patru concursuri.

"Având în vedere contextul epidemiologic actual, ținând cont că doamna doctor nu are domiciliul în Pitești, fiind nevoită să parcurgă drumul Pitești - Craiova și invers, zilnic, că este mamă a doi copii și unic întreținător de familie și luând în considerare necesitatea ca medicul epidemiolog să aibă disponibilitate permanentă, considerăm că decizia nu este doar justificată, ci și absolut necesară”, transite purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu.

Tot vineri, medicul Andrei Găitan povestește că după postarea sa a fost contactat de către reprezentanți ai Primăriei Pitești, de către primar și prefect care "s-au arătat interesați de situația descrisă”.

FOTO Un chirurg care face naveta din Capitală la Pitești afirmă că la cinci ani de la angajare nu a primit nici locuință de serviciu și nici răspuns la cererile sale: Aceste apartamente de serviciu există, dar se dau

viewscnt
Afla mai multe despre
chirurg
casa