Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Florin Serghei Anghel și notarul public Andreea Cosma, fiica actualului șef al aceleiași instituții, au fost puși sub acuzare pentru vânzarea ilegală a Plopeni Industrial Parc - Cazarma 1375 Ciuperceasca. Astfel au fost înstrăinați 388.000 de metri pătrați de pădure și 14.000 de construcții, la un preț subevaluat cu 17,6 milioane lei.
Fiica lui Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Notarul public Andreea Cosma "a acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A. a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul ”Ciuperceasca”, fără respectarea dispozițiilor legale în vigoare privind achizițiile publice și fără a se ține seama nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare Valori de piață-etalon minim informativ practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008", arată DNA.
În dosar este inculpat și Florin Serghei Anghel, președinte al Consiliului Județean Prahova la data la care au fost înstrăinate activele Plopeni Industrial Parc - Cazarma 1375 Ciuperceasca. El este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu. Dănuț Marcel Cornea, președintele Consiliului de Administrație al Plopeni Industrial Parc, este acuzat, la rîndul său, de abuz în serviciu.
"În cursul anului 2008, suspectul Cornea Dănuț Marcel a procedat la înstrăinarea activului ”Ciuperceasca” aparținând S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A., prin negociere, încălcându-și atribuțiile ce-i reveneau în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, în sensul că a semnat un număr de 9 contracte de vânzare-cumpărare, prin care a înstrăinat loturi din ”Ciuperceasca”, fără ca bunurile vândute să fi fost evaluate, fără desfășurarea unei licitații publice, fără a fi împuternicit de Adunarea Generală a Acționarilor mandatată special de Consiliul Județean, fără viza de control financiar preventiv propriu, sustrăgând operațiunea economică de la controlul de legalitate și regularitate și în baza unei procuri emise cu depășirea competențelor și cu încălcarea dispozițiilor legale", precizează DNA.
Directorul societății a fost instigat de președintele consiliului județean, mai precizează procurorii, instituție care deținea parcul industrial. "Pentru aceasta, suspectul Cornea Dănuț Marcel a fost determinat de către președintele Consiliului Județean Prahova de la acea dată, Anghel Florin Serghei, care, cu depășirea competențelor legale, a emis o procură autentificată prin care Cornea Dănuț Marcel era împuternicit să vândă integral activul ”Cazarma 1375 - Ciuperceasca” către toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care însă nu fusese stabilită printr-un raport de evaluare întocmit în vederea vânzării, așa cum era prevăzut în procedurile legale", menționează DNA într-un comunicat.
Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma este și el cercetat de DNA. La fel și fiul său, deputatul Vlad Cosma.