Fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la trei ani și opt luni de închisoare, eliberat condiționat după mai puțin de două luni

Fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la trei ani și opt luni de închisoare, eliberat condiționat după mai puțin de două luni
scris 24 aug 2019

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu, condamnat definitiv, la sfârșitul lunii iunie, la trei ani și opt luni de închisoare pentru conflict de interese, a fost eliberat condiționat, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Galați. El a executat astfel mai puțin de două luni de închisoare.

În 17 iulie, Judecătoria Galați a admis propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Galați și a dispus liberarea condiționată a lui Gheorghe Bunea Stancu din executarea pedepsei de 3 ani și 8 luni închisoare aplicată prin sentința Tribunalului Vrancea, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Decizia Judecătoriei Galați a fost contestată de DNA Galați.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
ULTIMA ORĂ \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ "Prima casă” devine "O familie, o casă" - credite doar la venituri lunare sub 4.500 de lei pentru familiile fără copii și sub 7.000 de lei pentru cele cu unul sau mai mulți copii. Dobânda va fi subvenționată

Joi, Tribunalul Galați a respins ca nefondată contestația formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție Serviciul Teritorial Galați împotriva sentinței penale din 17 iulie a Judecătoriei Galați.

Decizia Tribunalului este definitivă.

În vara lui 2015, Bunea Stancu a fost trimis în judecată în acest dosar, privind finanțarea ilegală a unor cluburi sportive, fiind acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese în formă continuată, alături directorul economic al CJ Brăila de la vremea respectivă, Alina Rusu.

În martie anul acesta, Tribunalul Vrancea a admis solicitarea reprezentantului DNA privind completarea încadrării juridice pentru ambii inculpați, cu prevederile referitoare la consecințele deosebit de grave în ce privește infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos material necuvenit. Instanța a respins solicitarea formulată de Rusu de înlăturare a prevederilor art. 132 din Legea nr. 78/2000 din încadrarea juridică a faptei de abuz în serviciu, ca nefondată. Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru conflict de interese, fiind achitat pentru abuz în serviciu, iar Alina Rusu a fost achitată.

În 28 iunie, Curtea de Apel Galați a admis apelurile declarate de Gheorghe Bunea Stancu și de Parchetul de pe lângă ÎCCJ - DNA - Serviciul Teritorial Galați împotriva sentinței penale 8 martie pronunțată de Tribunalul Vrancea. Instanța a desființat în parte sentința și în rejudecare a majorat pedeapsa rezultantă stabilită în cauză în sarcina lui Gheorghe Bunea Stancu de la 3 ani de închisoare, la 3 ani și 8 luni de închisoare.

Curtea de Apel Galați a menținut dispozițiile referitoare la pedeapsa complementară și pedeapsa accesorie aplicate lui Gheorghe Bunea Stancu, dar le-a înlăturat pe cele privind confiscarea de la acesta, în folosul statului, a sumei de 1.816.790 lei, și menținerea sechestrului aigurător asupea bunurilor sale.

Decizia Curții de Apel Galați a fost definitivă, astfel că Bunea Stancu a fost încarcerat.

viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe bunea stancu
eliberare condiționata