Elevii români au obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și o mențiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică

Elevii români au obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și o mențiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2024

Elevii români au obținut cinci medalii de aur, două medalii de argint și o mențiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică, organizată în Malaezia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Tocmai am primit vești grozave din Malaezia - lotul României scrie istorie la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfășurată în 3-10 iunie 2024, la Perak! Elevii români a obținut 5 medalii de aur, 2 medalii de argint și o mențiune de onoare", a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

ANUNȚ Noi obligațiuni guvernamentale Fidelis în iunie. Condiții speciale pentru o anumită categorie CITEȘTE ȘI ANUNȚ Noi obligațiuni guvernamentale Fidelis în iunie. Condiții speciale pentru o anumită categorie

Medaliile de aur au fost obținute de Alexandru Momoiu - care este și câștigătorul absolut al prezentei ediții, cu cel mai mare punctaj total din concurs și cel mai mare punctaj la proba experimentală - Ionuț Gabriel Stan, Ioan Alexandru Mirică, Rareș Felix Tudose, elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, și Alexandra Maria Curea, de la Liceul Teoretic Național din București care a obținut și cel mai mare punctaj al unei fete din concurs.

Cele două medalii de argint au fost câștigate de Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, și Teofil Voicu, de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca.

Mențiune de onoare a obținut Rareș Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
elevi
romania
olimpiada
fizica
asia
medalii
aur
argint