Echipa de fotbal Rapid București a intrat în faliment, prin decizie definitivă a instanței. Începând de astăzi, societatea comercială FC RAPID SA nu mai există.
Instanța a respins astăzi recursul SC FC Rapid SA în privința falimentului, astfel încât societatea nu mai există.
În Liga a 5-a activează deja o altă echipă Rapid București.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Contactat de Profit.ro, fostul proprietar al echipei, George Copos, nu a dorit să comenteze.
Rapid a intrat în insolvență în 2012, din cauza volumului mare de datorii, iar situația nu a fost îmbunătățită în acest interval.
Soluția pe scurt a tribunalului: dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. Ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabilește termen de maximum 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. Dispune întocmirea și predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maximum 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele și adresele creditorilor și toate creanțele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.
În Liga a V-a activează echipa AFC Rapid, formată de asociația nonprofit cu același nume, care avea o cotă de 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA. AFC Rapid era membru fondator al societății pe acțiuni și a venit ca aport în constituirea acesteia cu palmaresul echipei înființate în 1923.
Fotbal Club Rapid București a fost înființat în urmă cu aproape 100 de ani, în 1923, de către un grup de muncitori de la Atelierele Grivița, sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R. De-a lungul timpului, Rapid a câștigat de 4 ori titlul (de 3 ori Campionatul României — 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război a cărui trofeu purta denumirea de "Cupa Basarabia"), de 13 ori Cupa României și de 2 ori Supercupa României.