Dosarul de luare de la mită de la Spitalul Municipal de Urgență Timișoara - Șase medici chirurgi și o asistentă de la Secția Chirurgie Generală și Oncologică, plasați sub control judiciar

Dosarul de luare de la mită de la Spitalul Municipal de Urgență Timișoara - Șase medici chirurgi și o asistentă de la Secția Chirurgie Generală și Oncologică, plasați sub control judiciar
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Șase medici chirurgi și o asistentă au fost plasați sub control judiciar în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș fac cercetări pentru mai multe infracțiuni de luare de mită în formă continuată. Conform anchetatorilor, sunt anchetate 40 de cazuri de luare de mită.

”În cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș se efectuează cercetări într-un dosar privind săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită în formă continuată (multiple acte materiale), prev. de art. 289 alin. 1 rap. la art. 35 alin. 1 C. pen. cu aplic. art. 6 din Legea nr. 78/2000, respectiv dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, fiind vizată, în principal, presupusa activitate infracțională a 6 medici chirurgi și o asistentă medicală din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara - Clinica de Chirurgie Generală 2 – Oncologie”, anunță anchetatorii, potrivit News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO - ANAF le amintește românilor cu mașini și case scumpe: Pregătiți-vă, vine impozitul special! CITEȘTE ȘI FOTO - ANAF le amintește românilor cu mașini și case scumpe: Pregătiți-vă, vine impozitul special!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Care sunt acuzațiile procurorilor:

- Față de primul inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 15.04.2022 – 19.07.2024, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 10 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

- Față de al doilea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 19.04.2022 – 23.07.2024, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 9 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

- Față de al treilea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 23.05.2022 – 08.07.2024, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 9 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

- Față de al patrulea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 25.05.2022 – 18.06.2024, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 7 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

VIDEO Japonia a fost lovită de un taifun extrem de puternic, Shanshan, care a făcut victime. Vântul bate cu 200 km/h. Toyota și Nissan își suspendă activitățile, sute de zboruri au fost anulate CITEȘTE ȘI VIDEO Japonia a fost lovită de un taifun extrem de puternic, Shanshan, care a făcut victime. Vântul bate cu 200 km/h. Toyota și Nissan își suspendă activitățile, sute de zboruri au fost anulate

- Față de al cincilea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 15.04.2024 – 23.07.2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 4 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

- Față de al șaselea inculpat s-a reținut că acesta, în calitate de medic chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în data de 29.05.2024, în  exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea, a primit de la aparținătorul unei paciente un plic care conținea suma de 100 lei, pacientă aflată sub tratament în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, fără a fi îndreptățit la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

- Față de al șaptelea inculpat s-a reținut că aceasta, în calitate de asistentă în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 19.07.2022 – 16.07.2024,în  exercitarea atribuțiilor de serviciu și în legătură cu acestea, a primit diferite sume de bani de la 6 pacienți (sau aparținători ai acestora) aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Secției Chirurgie Generală 2 și Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, fără a fi îndreptățită la primirea unei sume suplimentare de bani față de cea decontată unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În data de 28.08.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 6 inculpați, iar în urma audierilor efectuate de acesta, sprijinit de organele de cercetare penală, a fost dispusă luarea măsurii controlului judiciar față de cei 7 inculpați.

Ofițerii DGA au făcut 9 percheziții în Timișoara, la Spitalul Municipal și la locuințele unor cadre medicale de la această instituție sanitară. Un medic de la Secția de Chirurgie Oncologică a Spitalului Municipal a fost ridicat în urma unui flagrant. Asupra lui au fost găsite sumele de 1.000 de euro și de 1..200 de lei, bani pe care nu i-a putut justifica. Flagrantul a avut loc după ce medicul a încheiat un examen Papanicolau făcut unei paciente, el fiind specializat în ginecologie oncologică. În fața procurorilor el ar fi susținut, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, că a primit banii de la o pacientă pentru a-i cumpăra acesteia medicamente și diferite produse medicale în vederea unei viitoare intervenții chirurgicale.

viewscnt
Afla mai multe despre
medici
mita
timisoara