DNA a trimis în judecată mai multe persoane implicate în obținerea ilegală a 24 de terenuri din București

DNA a trimis în judecată mai multe persoane implicate în obținerea ilegală a 24 de terenuri din București
scris 10 oct 2024

DNA a trimis în judecată nouă persoane, printre care și funcționari publici, implicate în obținerea ilegală a 24 de terenuri din București, majoritatea în Sectorul 1. Au falsificat sentințe judecătorești prin care revendicau proprietăți, pe care le-au folosit în fața notarilor și a autorităților locale.

Direcția Națională Anticorupție a transmis într-un comunicat de presă că nouă persoane, printre care și funcționari publici, au fost trimise în judecată, pentru infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri din București, majoritatea în Sectorul 1) aflate în proprietatea statului. Profitul obținut din tranzacționarea ulterioară a acelor terenuri depășește suma de patru milioane de euro, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ DOCUMENT Proiectul PSD privind avansul care poate fi solicitat cumpărătorului de către un dezvoltator imobiliar. Limită de avans, chiar și cu asigurare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Proiectul PSD privind avansul care poate fi solicitat cumpărătorului de către un dezvoltator imobiliar. Limită de avans, chiar și cu asigurare
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Potrivit procurorilor, inculpații au constituit un grup infracțional organizat. “Ca mod de operare, inculpații ar fi identificat inițial terenuri aflate în proprietatea statului ca urmare a dispunerii în trecut a unor măsuri de expropriere după care, prin întocmirea și folosirea unor sentințe civile judecătorești false, datate în anii 1997-2000, ar fi pretins în fața notarilor publici și a altor instituții de stat că au dobândit acele terenuri prin uzucapiune. Ulterior, aceștia ar fi solicitat emiterea actelor de dobândire a proprietății și înscrierea lor pe rolul fiscal ori intabularea funciară“, se precizează în comunicatul DNA.

Sentințele respective ar fi fost redactate de către inculpați pe numele unor persoane cu o situație materială precară, ce nu ar fi avut niciun drept asupra terenurilor, și cărora li s-ar fi indicat și ce anume să declare în fața autorităților referitor la modalitatea de dobândire a dreptului de proprietate asupra acestora. Ulterior, după înregistrarea frauduloasă a dreptului de proprietate pe numele persoanelor interpuse, terenurile ar fi fost vândute mai departe printr-un circuit complex de spălare a banilor. Profitul obținut de membrii grupului din tranzacționarea ulterioară a acelor terenuri depășește suma de patru milioane de euro.

Primăria municipiului București precum și persoanele vătămate s-au constituit parte civilă în procesul penal. În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor nouă inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii. Cercetările continuă într-un dosar separat pentru a se stabili identitatea și forma de vinovăție cu care a acționat fiecare dintre funcționarii implicați în procesul de obținere ilegală a proprietăților menționate în dosar.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
terenuri