Criminalitatea în București, în scădere

Criminalitatea în București, în scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Directorul general al Poliției Capitalei, chestorul principal de politie Bogdan Berechet, a afirmat că Bucureștiul este ”una dintre cele mai sigure capitale europene”, prezentând bilanțul activității pentru primele șase luni ale anului. În acest interval, oficialul afirmă că a scăzut criminalitatea față de perioada similară a anului trecut. S-au nregistrat mai puține fapte stradale, mai puține tâlhării, mai puține furturi, deși numărul solicitărilor din partea populației a crescut cu 10%. De asemenea, au fost montate 167 de brățări electronice, cu 50% mai mult ca în 2023.

”În primele șase luni ale acestui an, în urma activităților derulate de noi, situația operativă este ținută sub control și se înregistrează o scădere a infracționalității grave și stradale (...) Știm cu toții faptul că Bucureștiul reprezintă una dintre cele mai sigure capitale europene (...) Astfel, în primele șase luni ale anului curent am avut parte de misiuni ample și deloc ușoare”, a afirmat Bogdan Berechet.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Microsoft anunță o întrerupere majoră a serviciilor care afectează utilizatori din întreaga lume. Sunt afectate aeroporturi, bănci, magazine, TV. Compania de securitate cibernetică CrowdStrike, indicată ca vinovat, cade la bursă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Microsoft anunță o întrerupere majoră a serviciilor care afectează utilizatori din întreaga lume. Sunt afectate aeroporturi, bănci, magazine, TV. Compania de securitate cibernetică CrowdStrike, indicată ca vinovat, cade la bursă

Potrivit acestuia, ”criminalitatea stradală înregistrează o scădere, cu peste 100 de fapte, în primele șase luni ale anului curent, față de perioada silimară a anului trecut”.

”Din totalul infracțiunilor înregistrate, aproximativ 2.000 au fost constatate în flagrant de către polițiști. De asemenea, aș preciza faptul că a crescut numărul prinderilor în flagrant delict, aspect care demonstrează determinarea polițiștilor din Capitală, în lupta cu infracționalitatea. Un aspect de menționat este faptul că se evidențiază o scădere în rândul mai multor infracțiuni. Aici vorbim de tâlhării care au scăzut cu peste 34%, furturile din buzunare cu peste 5%, furturi din autovehicule cu peste 25% și furturile din societățile comerciale cu aproximativ 24%”, a mai transmis Berechet.

Acesta a afirmat că, în ceea ce privește infracțiunile grave, comise contra persoanei, în primele 6 luni ale anului 2024 se înregistrează o scădere atât infracțiunilor de omor, cât și a infracțiunilor de tentativă de omor față de perioada similară a anului trecut, scrie News.ro.

”În această perioadă, Poliția Capitalei a intervenit la aproximativ 144 de mii de solicitări ale cetățenilor, care aveau nevoie de noi, cu 10% mai multe față de anul trecut. În majoritatea cazurilor, polițiștii au intervenit, în mai puțin de 10 minute, ceea ce indică preocuparea constantă pentru creșterea vitezei de reacție”, a precizat șeful Poliției Capitalei.

Acesta a vorbit și despre digitalizarea instituției, dar și despre aplicația EDAC, instrument ce permite polițistului din teren să efectueze rapid verificări operative.

VIDEO Google a lansat un teaser video pentru smartphone-ul Pixel 9 Pro CITEȘTE ȘI VIDEO Google a lansat un teaser video pentru smartphone-ul Pixel 9 Pro

”Astfel, din martie, până în prezent au fost efectuate aproximativ 280 de mii de verificări în aplicația EDAC, iar în situația în care a fost emis hit pozitiv, în ceea ce privește persoanele urmărite sau cu alte mențiuni, au fost luate măsurile legale care s-au impus”, a mai transmis Berechet.

”În ceea ce privește violența domestică, polițiștii Capitalei au montat 167 brățări de monitorizare, în primele șase luni ale anului curent, cu aproape 50 mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent. Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului că, victimele au o încredere mult mai mare în noi”, a apreciat șeful Poliției Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
criminalitate
politie