Informațiile personale, incluzând numele și adresele, a 100 de milioane de americani și 6 milioane de canadieni au fost furate de un hacker care a fost arestat, transmite Reuters.
Suspectă este o fostă ingineră software de la o companie de tehnologie, în vârstă de 33 de ani, identificată ca Paige Thompson, care a fost prezentată luni la Tribunalul Districtual din Seattle, a anunțat biroul procurorului general al Statelor Unite, arată news.ro.
Potrivit unei plângeri înregistrate la tribunal de Districtul Vestic al Washingtonului din Seattle, Thompson a publicat informații obținute prin furtul care a avut loc în perioada 12 martie-17 iulie pe platforma de codificare GitHub. Un alt utilizator a văzut postarea și a informat Capital One.
CITEȘTE ȘI FOTO Curtea Constituțională, atacată de hackeriAutoritățile au depistat-o pe Thompson întrucât pagina pe care a publicat-o conținea numele ei întreg, în cadrul adresei digitale, conform plângerii.
Capital One a anunțat că a identificat furtul informatic pe 19 iulie.
Un reprezentat al biroului procurorului general al SUA a spus că motivul atacului cibernetic nu este încă clar.
Se estimează că incidentul va genera costuri de 100-150 de milioane de dolari în 2019, majoritatea pentru notificarea clienților, monitorizarea creditelor și sprijinul legal, potrivit Capital One.
CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Plajă fără hoteluri la malul mării a început să atragă turiști la 30 de ani de când constănțenii veneau în zonele "Trei papuci" și "Tataia"Hackerul nu a obținut acces la numerele cardurilor de credit, dar aproximativ 140.000 de numere pentru securitate socială și 80.000 de numere ale conturilor bancare asociate au fost compromise. Alte informații personale accesate au fost numerele de telefon și istoricul de creditare.
Aproximativ 1 milion de numere de asigurări sociale ale clienților canadieni cu carduri de credit au fost la rândul lor compromise.
Hackerul a putut să acceseze datele prin intermediul unui firewall configurat greșit al unei aplicații.
Compania de raportare a creditelor Equifax a anunțat că va plăti până la 700 de milioane de dolari pentru închiderea unui caz în care este acuzată că a încălcat legea în timpul unei compromiteri de date din 2017, aparținând unor 147 de milioane de oameni. Datele erau numere de asigurări sociale și date referitoare la carnetele de conducere.