77% dintre români nu intenționează să aducă îmbunătățiri de niciun fel locuinței lor în următorul an

77% dintre români nu intenționează să aducă îmbunătățiri de niciun fel locuinței lor în următorul an
scris 12 oct 2016

77% dintre români nu intenționează să aducă îmbunătățiri de niciun fel locuinței lor în următorul an, relevă un studiu realizat în 22 de țări. Dorința de a modifica designul interior al casei lor este cea mai răspândită în Turcia și în Rusia, unde mai mult de jumătate dintre cei chestionați online fac această selecție.

Hong Kong, Rusia și Argentina conduc la importanța criteriilor legate de dimensiunea totală și planul casei, în timp ce rușii și turcii doresc să își înlocuiască mobilierul. Rusia și China sunt primele două țări care doresc să țină cât mai mult pasul cu tehnologia în cazul aparaturii electrocasnice, iar Coreea de Sud, Hong Kong și China înregistrează cele mai mari procente ale celor care spun că ar vrea să îmbunătățească nivelul general al curățeniei din locuințele lor, relevă studiul redactat de GfK.

Urmărește-ne și pe Google News

Hong Kong se poziționează din nou în top atunci când vine vorba de nevoia de a suplimenta spațiul de depozitare, precum și de necesitatea a avea o casă mai bine organizată. În ceea ce privește spațiul de stocare, următoarele țări clasate sunt Mexic și Argentina, iar la capitolul “o mai bună organizare” poziția a doua și a treia sunt deținute de Coreea de Sud și Japonia.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Diferențe în țară de 5.000 euro-20.000 euro la prețul pentru cumpărarea unei locuințe. Unde sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe case CITEȘTE ȘI Diferențe în țară de 5.000 euro-20.000 euro la prețul pentru cumpărarea unei locuințe. Unde sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe case

Dorința de a-și amenaja grădina, curtea sau alte zone în aer liber apare cel mai adesea în Mexic și Australia, în timp ce upgradarea echipamentelor dedicate divertismentului este un criteriu frecvent selectat în China și Mexic.

Olandezii, japonezii, nemții, francezii și belgienii sunt cei mai fericiți cu amenajarea locuinței lor. Ei se remarcă prin faptul că au cele mai mari procente din populație care au spus că nu ar dori să schimbe niciunul dintre aspectele enumerate în studiu.

În România, studiul arată că 77% dintre români nu intenționează să aducă îmbunătățiri de niciun fel locuinței lor în următorul an. Studiul nu urmărește însă gradul de satisfacție al românilor în legătură cu aspectele din locuința lor, ci mai degrabă disponibilitatea de a investi în perioada următoare în amenajări interioare.

FOTO Cabinele telefonice din Marea Britanie, transformate în mini-birouri, într-un proiect urbanistic insolit CITEȘTE ȘI FOTO Cabinele telefonice din Marea Britanie, transformate în mini-birouri, într-un proiect urbanistic insolit

La nivel global, femeile optează în special pentru designul interior, cu 43 de procente care spun că acesta este unul dintre aspectele pe care ar dori cel mai mult să îl schimbe. Următoarele alegeri cele mai frecvente sunt mobilierul (40%), urmate de suprafață și planul casei (39%).

În cazul bărbaților, dimensiunea și planul sau împărțirea locuinței reprezintă principalul aspect pe care l-ar îmbunătăți, 37% alegând acest criteriu. Acesta este urmat de aparatele de uz casnic și designul interior - ambele selectate de 35% dintre bărbați.

Mult mai mulți bărbați decât femei sunt interesați de îmbunătățirea echipamentelor dedicate divertismentului la domiciliu lor - trei din zece bărbați îl aleg, în comparație cu doar două din zece femei.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
case
design