24 ianuarie, ziua Micii Uniri, declarată zi de sărbătoare legală, nelucrătoare

24 ianuarie, ziua Micii Uniri, declarată zi de sărbătoare legală, nelucrătoare
scris 6 sep 2016

Camera Deputaților a adoptat un proiect de modificare a Codului Muncii potrivit căruia ziua de 24 ianuarie a fost declarată sărbătoare legală și zi nelucrătoare, pentru a marca unirea Principatelor din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul a fost adoptat de deputați cu 209 voturi ”pentru” și 4 ”împotrivă” și va fi trimis spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. Senatul respinsese acest proiect legislativ, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul a fost inițiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru care susține, în expunerea de motive, că ”Legea nr. 171/2004 privind declararea zile de 24 ianuarie drept zi ca sărbătoare legală (...) s-a dovedit a fi un eșec lamentabil”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Nu era nevoie de lege, ci doar de un manual de istorie pentru a afla că pe 24 ianuarie sărbătorim la nivel național Ziua Unirii Principatelor Române. În schimb ceea ce nu s-a reglementat în această lege, pentru a avea o nouă zi nelucrătoare, era modificarea art. 139 din lefea 53/2003 privind Codul Muncii”, mai susține Ciuhodaru.

Top 10 profesii arogante: Bucătarii-șefi mănâncă pe pâine președinți executivi, avocați și psihiatri CITEȘTE ȘI Top 10 profesii arogante: Bucătarii-șefi mănâncă pe pâine președinți executivi, avocați și psihiatri

După ce șeful statului va promulga acest proiect de modificare a Codului Muncii, românii vor beneficia de 13 zile libere anual. 

viewscnt
Afla mai multe despre
24 ianuarie
zi libera 24 ianuarie