Siveco România se divizează pentru a se concentra pe securitate cibernetică și soluții pentru agricultură. Noua companie va activa în zona de dezvoltare software

Siveco România se divizează pentru a se concentra pe securitate cibernetică și soluții pentru agricultură. Noua companie va activa în zona de dezvoltare software
scris 19 nov 2019

Tribunalul București a admis cererea Siveco România, un integrator IT&C cu afaceri de 155 milioane de lei în 2018, prin care a solicitat instanței să constate legalitatea divizării companiei, operațiune aprobată de acționari în luna august a acestui an.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conform deciziei acționarilor Siveco România, Software Imagination & Vision va fi fondată pe bazele departamentului de dezvoltare din cadrul integratorului IT&C.

Urmărește-ne și pe Google News

"Acționarii Siveco Romania hotărăsc apro­barea «în principiu» a di­vizării par­țiale prin desprinderea unei părți din patrimoniul Siveco Romania și transmisiunea acesteia (des­prin­derea), cu titlu universal, către o nouă societate, Soft­ware Ima­gi­na­tion & Vision SRL“, conform do­cumentului.

Siveco va transmite către nou-înființata firmă departamentul de dez­voltare al companiei, conform sursei citate.

"În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Siveco România din data de 02.08.2019, acționarii au aprobat de principiu prin Hotărârea nr. 4/02.08.2019 separarea celor 3 (trei) linii de activitate bine conturate, prin intermediul operațiunii juridice de divizare, prin transmiterea uneia dintre acestea, reprezentată de departamentul dezvoltare, către o societate nou constituită, Software Imagination & Vision. Desprinderea fracțiunii din patrimoniul societății aferentă Departamentului Dezvoltare și transmiterea către societatea Software Imagination & Vision, va permite utilizarea mai eficientă a resurselor economico-financiare și umane, prin redimensionarea activității, dar și o mai bună gestionare a activităților și a riscurilor, un management mult mai eficient și adaptat la nevoile specifice fiecărei societăți, dar și răspunsuri mult mai rapide la reacțiile și mișcările pieței“, se arată în decizia acționarilor.

EXCLUSIV Administratorii pensiilor private, loviți de OUG 114: veniturile totale au căzut cu peste o treime, companiile au intrat pe minus după 7 ani de profit CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Administratorii pensiilor private, loviți de OUG 114: veniturile totale au căzut cu peste o treime, companiile au intrat pe minus după 7 ani de profit

Soft­ware Ima­gi­na­tion & Vision va fi controlată de acționarii Siveco România, care vor avea aceleași cote în structura capitalului social al noii înființate firme.

Potrivit deciziei, Siveco se va concentra pe domeniul de securitate cibernetică și dezvoltarea de soluții informatice în domeniul agriculturii.

"Siveco România urmează să se concentreze activ pe activități de securitate cibernetică și servicii conexe acestei activități, precum și pentru dezvoltarea soluțiilor informatice în domeniul agriculturii, urmând ca celelalte activități de dezvoltare a software-ului în domenii specifice de învățământ (eLearning), sănătate (eHealth), vamă (eCustoms), nuclear (eNuclear), afaceri (eBusiness), sistemul bancar (Customised Applications), utilități, producție, firme private (Entreprise Applications Suite-Siveco Applications, etc. să fie desfășurate de Software Imagination & Vision (...) respectiv activitatea de dezvoltare a software-ului, bazată pe cele mai noi tehnologii, dedicate organizațiilor din toate sectoarele industriale și comerciale aparținând domeniului public și privat, în domeniile de eLearning, eHealth, eCustoms, eNuclear, Customised Applications, Entreprise Applications Suite etc., care urmează să fie desfășurată de societatea beneficiară", se arată în document.

Siveco România și-a început activitatea în 1992 și este unul dintre cei mai mari producători locali de software și integratori IT.  Acționarii companiei sunt Siveco Netherlands BV (Olanda) - 62,3801%, Alexandru Rădășanu (actualul director general al companiei) - 28,4731%, Florin Ilia - 5,1098% (fost director general al companiei), Siveco România - 0,0279% și alți 32 de acționari persoane fizice, cetățeni români.

În 2018, compania a a consemnat un avans al afacerilor de 41,2%, la 154,91 milioane de lei, iar profitul net s-a dublat, la 2,1 milioane de lei. În schimb, numărul mediu de salariați a coborât 17%, la 343 persoane.

Rădășanu este soțul Irinei Socol, unul dintre fondatorii companiei și fost director general al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
siveco
divizare