Safetech și Orange România vor securiza serviciile de internet furnizate autorităților publice de STS

Safetech și Orange România vor securiza serviciile de internet furnizate autorităților publice de STS
scris 19 feb 2024

Safetech Innovations și Orange România vor furniza către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) aplicații software care vor crește reziliența și securitatea cibernetică a infrastructurii de servicii de tip ISP pentru autoritățile publice din România. Estimat la 8,06 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost semnat pentru 5,6 milioane de lei, fără TVA.

Defalcat, Safetech Innovations va încasa 3,56 milioane de lei, fără TVA, iar Orange România - 2,05 milioane de lei, fără TVA. Mai multe detalii AICI.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit documentației, investiția va genera un impact pozitiv asupra digitalizării statului român, asigurând bazele dezvoltării ulterioare de noi servicii publice digitale care vor putea fi oferite autorităților publice și cetățenilor, ca beneficiari finali.

"Dezvoltarea capacității digitale a statului român va permite asigurarea unui acces facil, sigur și rapid pentru cetățeni și mediul de afaceri la servicii de tip e-guvernare, investiția propusă asigurând creșterea calității, disponibilității și securității cibernetice a serviciilor publice. Prin implementarea investiției se vor asigura premisele interoperabilității tuturor serviciilor publice digitale la nivel central care generează schimburi de informații, inclusiv în domeniul social, al educației și al sănătății", scrie în caietul de sarcini al licitației.

Finanțele și ANAF, reacție la problema facturilor la curent și gaze ce nu ″încap″ în e-Factură, semnalată de Profit.ro: Nu există riscuri asociate facturării CITEȘTE ȘI Finanțele și ANAF, reacție la problema facturilor la curent și gaze ce nu ″încap″ în e-Factură, semnalată de Profit.ro: Nu există riscuri asociate facturării

Obiectivul general al investiției constă în creșterea rezilienței și a securității cibernetice a serviciilor de infrastructură ale furnizorilor de servicii de Internet pentru autoritățile publice din România, prin îmbunătățirea accesului si creșterea capacitații de furnizare a unor servicii publice digitale eficiente, implementarea capacităților digitale si asigurarea rezilienței cibernetice.

"Prin modernizarea și securizarea serviciilor ISP ale STS, prin creșterea capacităților de furnizare de servicii de tip Internet si servicii asociate Internetului  se va asigura diversificarea si funcționarea continuă a serviciilor puse la dispoziția cetățenilor de către autoritățile publice din România și se va atinge obiectivul general asumat prin investiție. Beneficiile aduse de investiție sunt atât pentru instituțiile administrației publice care vor furniza servicii publice digitale modernizate (conforme cu documentele strategice în domeniul e-guvernării dezvoltate la nivel național și european, cu baze de date interoperabile, cu asigurare acces de tip once-only, etc.), cât și pentru cetățenii care le vor accesa, cu impact direct asupra bunăstării, educației și sănătății lor", mai scrie în documentație.

Contractul va avea o durată de 12 luni și va fi finanțat prin Planul Național de Redresare si Reziliență (PNRR).

ULTIMA ORĂ BNR vede inflația în scădere la 4,7% la finele anului. Isărescu: Politica monetară a fost adecvată. Am evitat recesiunea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BNR vede inflația în scădere la 4,7% la finele anului. Isărescu: Politica monetară a fost adecvată. Am evitat recesiunea

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege.

Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare. Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

Libris își crește afacerile, interes pentru cărți în limba engleză CITEȘTE ȘI Libris își crește afacerile, interes pentru cărți în limba engleză

Safetech Innovations este o companie securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu o capitalizare de aproape 170 milioane de lei,

În 2022, SafeTech Innovations a obținut un profit net de 10,50 miloane lei. 

Acționarii principali sunt Victor Gansac 31,6% și Paul Rusu - RUSU 31,58%. Mai multe detalii AICI.

Orange România este cel mai mare operator local de telecomunicații mobile, parte a grupului francez Orange.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
isp
internet
securitate cibernetică
orange
safetech