Românii nu pot scăpa de datorii, Guvernul amână din nou Legea insolvenței persoanelor fizice

Românii nu pot scăpa de datorii, Guvernul amână din nou Legea insolvenței persoanelor fizice
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 dec 2016

Legea insolvenței persoanelor fizice nu va mai fi aplicată de la sfârșitul acestui an, deoarece a fost amânată din nou de Guvern, de această dată până la 1 august 2017.

Guvernul justifică amânarea cu încă 7 luni a intrării în vigoare a acestui act normativ prin faptul că, pentru aplicarea noilor reglementări, este nevoie "de un sistem complex": înființarea a 42 de comisii de insolvență la nivel teritorial, a aparatului tehnic necesar și adoptarea normelor de aplicare a legii.

Urmărește-ne și pe Google News

"Pentru ca aceste noi structuri să poată funcționa, trebuie alocate resurse umane și financiare. Mai exact, este nevoie de specialiști care vor parcurge o etapă de pregătire profesională cu durata între una și trei luni. Neprelungirea termenului de intrare în vigoare a Legii ar determina imposibilitatea aplicării procedurii administrative de insolvență pe bază de plan de rambursare și a procedurii simplificate de insolvență, în condițiile inexistenței, respectiv, subdimensionării structurilor administrative de implementare", susține Guvernul.

A dat în plată și e fericită: Am senzația că am câștigat la loto. Am câștigat 200.000 de franci! CITEȘTE ȘI A dat în plată și e fericită: Am senzația că am câștigat la loto. Am câștigat 200.000 de franci!

Legea privind insolvența persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015,  iar în decembrie anul trecut Guvernul a decis prorogarea cu un an a aplicării Legii privind insolvența persoanelor fizice, respectiv până la 31 decembrie 2016.

Potrivit proiectului, românii care au datorii vor avea posibilitatea să-și declare falimentul personal. Aceștia vor beneficia de două proceduri: una administrativă, care prevede că, în fața unei comisii de insolvență, își vor putea face un plan de reeșalonare a datoriilor pe 5 ani, și o procedură de lichidare în fața instanțelor de judecată.

viewscnt
Afla mai multe despre
legea insolvenței persoanelor fizice
klaus iohannis