Elefant Online, administratorul retailerului online elefant.ro, cu afaceri de peste 113 milioane lei în 2017, lansează astăzi obligațiuni pe bursă, o emisiune în valoare de 7,6 milioane lei.
Elefant Online aduce la cota pieței de capital emisiunea de obligațiuni închisă cu succes în septembrie 2018 un plasament privat de 7,65 milioane lei (1,64 milioane euro), sumă cu 32% mai mare decât cea de 5,8 milioane lei (1,24 milioane euro) pentru care societatea controlată de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza voia să atragă finanțare.
Anul 2018 a fost foarte bun pe segmentul obligatar de la Bursa de Valori București. Astfel, compania imobiliară Globalworth, cel mai mare deținător de spații de birouri din România, a listat obligațiuni în valoare de 550 milioane euro. De asemenea, Banca Transilvania (TLV) a venit cu propria sa emisiune de obligațiuni însumând 285 milioane euro, în timp ce Primăria Municipiului București a adus la cota BVB o emisiune de titluri obligatare în valoare de 550 milioane lei. Către finalul anului, Bittnet Systems a listat obligațiuni pe sistemul alternativ de tranzacționare de la BVB.
Recent, companiile Millenium Gold Resources, controlată de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza, Olif și Catalyst România au decis să majoreze capitalul social al companiei cu 9,3 milioane de lei, de la 50,1 milioane de lei la 59,4 milioane de lei, prin aport în numerar sau prin conversia în acțiuni a împrumuturilor pe care acționarii le-au acordat companiei.
În cursul anului 2017, acționarii retailerului au mai aprobat două majorări de capital, una dintre ele în sumă de 9,18 milioane de lei.
De asemenea, în prima parte a anului trecut, Elefant Online a primit o infuzie de capital de cu 4,63 milioane de lei, la 48,91 milioane de lei, prin aport în numerar.
CITEȘTE ȘI O nouă tranzacție Neogen: împreună cu o companie din Estonia, cumpără un startup IT, investiție de 700.000 euroÎn plus, retailerul s-a împrumutat cu 1 milion de euro de la Alpha Bank România.
Retailerul online Elefant a fost lansat ca o librărie online în 2010. În perioada 2014 - 2016, compania a cunoscut o extindere puternică prin dezvoltarea rapidă a ofertei sale de produse și prin diversificarea modalităților de livrare, prin înființarea mai multor puncte de livrare în mai multe orașe din țară. Un alt pas important în dezvoltarea afacerilor a fost extinderea prezenței în Republica Moldova.
Elefant Online, compania care administrează retailerul online elefant.ro, a înregistrat în 2017 afaceri de 113,3 milioane de lei (25,2 milioane de euro), în creștere cu 46% comparativ cu anul anterior.
CITEȘTE ȘI Tranzacție - Schimbări în acționariatul Vauban IT, cu afaceri de aproape 50 milioane lei: grupul francez GFI Informatique preia firma bucureșteanăPierderile retailerului online au continuat să crească, ajungând la 16,8 milioane de lei (3,7 milioane de euro), față de circa 9,7 milioane de lei în 2015.
Pentru anul 2018, compania a anunțat o țintă de afaceri de 32 milioane de euro, cu 15% mai mult față de 2017.
După numărul de comenzi, Elefant.ro este al doilea jucător din piață. În prezent, cel mai mare retailer online de pe plan local este eMag (Dante International), al cărui acționar majoritar este grupul sud-african Naspers.