Radu Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța

Radu Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2017

Fostul primar din Constanța Radu Mazăre a fost condamnat, luni, de magistrații Curții de Apel București la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, proces început în urmă cu nouă ani. Omul de afaceri Cristian Borcea, fost acționar al clubului Dinamo, judecat și el în acest dosar, a fost achitat.

Magistrații Curții de Apel București au pronunțat decizia în acest dosar luni, după opt amânări, scrie News.ro.

Astfel, fostul primar al Constanței Radu Mazăre a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, fostul șef al Direcției de Administrație Publică Constanța Constantin Racu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, aceeași condamnare fiind dispusă și în cazul unui alt inculpat în dosar, Dragoș Săvulescu, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București.

La trei ani de închisoare cu suspendare au fost condamnați și fostul șef al Direcției Patrimoniu din Primăria Constanța Ramona Dospinescu, fostul șef al Direcției Tehnic- Investiții Ion Marica, fostul consilier juridic Cristian Talpău și Nora Chirca, tot consilier juridic.

În acest dosar, omul de afaceri Cristian Borcea, fost acționar al clubului Dinamo, a fost achitat.

Dragnea revine asupra creșterii salariului minim și merge pe varianta Grindeanu: anul viitor va fi de doar 1.550 lei! Programul de guvernare indica 2.000 lei CITEȘTE ȘI Dragnea revine asupra creșterii salariului minim și merge pe varianta Grindeanu: anul viitor va fi de doar 1.550 lei! Programul de guvernare indica 2.000 lei

Magistrații au decis, de asemenea, achitarea lui Aurel Jean Andrei, notar public și soțul președintelui Tribunalului București Laura Andrei, a lui Bogdan Ghițulescu, consilier juridic, și a lui Dan Miron, fost consilier local.

Instanța a încheiat în 7 aprilie dezbaterile în dosarul retrocedării plajelor din Constanța, care se judecă de aproape nouă ani la Curtea de Apel București.

La ultimul termen al procesului, Radu Mazăre a spus că speră ca "expunerea media" și "încărcătura publică a procesului maraton" să nu afecteze soluția dată de către magistrați.

Avocații lui Radu Mazăre au cerut achitarea acestuia, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de reprezentanții Consiliului Local Constanța, iar Prefectura nu a avut obiecții în urma votului.

Procurorii DNA au cerut instanței să dea pedepse maxime, raportat la faptele comise, pentru Radu Mazăre, pentru fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu și pentru Cristian Borcea, iar pentru alți inculpați au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condițiile în care acest dosar se judecă de aproape nouă ani.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
radu mazare
retrocedari ilegale