Radiocom are un nou director general. Fostul șef nu și-a prelungit mandatul din motive personale

Radiocom are un nou director general. Fostul șef nu și-a prelungit mandatul din motive personale
scris 19 mar 2016

Noul director general al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR) este Mircea Herăstrău, șeful stației TV Cozia a operatorului telecom, care l-a înlocuit pe Eugen Brad, potrivit unei hotărâri adoptate vineri de Consiliul de administrație al companiei de stat.

“Contractul de mandat al lui Eugen Brad a expirat și acesta nu a dorit să-l prelungească din motive personale. Noul director general al SNR este Mircea Herăstrău, care în ultimii ani a condus stația TV Cozia a operatorului", au declarat pentru Profit.ro surse din cadrul SNR.

Urmărește-ne și pe Google News

El va conduce SNR până la finalizarea procesului de recrutare a noii echipe manageriale în baza OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă în întreprinderile publice.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Cel mai probabil, acest proces se va încheia în a doua parte a anului”, au mai spus sursele citate.

Herastrău a fost și directorul tehnic al Teleteknika Engineering SRL Râmnicu-Vâlcea, potrivit datelor firmei.

Cinci ofertanți interesați să distribuie semne de carte și brelocuri pentru a reduce percepția populației privind corupția din ANAF CITEȘTE ȘI Cinci ofertanți interesați să distribuie semne de carte și brelocuri pentru a reduce percepția populației privind corupția din ANAF

Brad, care anterior a fost director tehnic, a preluat conducerea SNR în martie 2015, după ce Ministerul Comunicațiilor, acționarul unic al operatorului, l-a demis pe Gabriel Grecu pentru că a ratat îndeplinirea unor obiective de performanță stabilite prin contractul de mandat referitoare la implementarea televiziunii digitale până la 17 iunie 2015 și la nerespectarea unor hotărâri ale acționarului unic cu privire la acest obiectiv.

Sub conducerea lui Grecu, SNR a inițiat, la finele anului 2014, o licitație pentru realizarea unei rețele naționale de televiziune digitală în baza a trei licențe (multiplexe), contract estimat la 531,4 milioane de lei, TVA inclusă, dar compania nu a primit nicio ofertă la expirarea termenului, în februarie 2015.

În luna mai a anului trecut, operatorul a reluat licitația pentru realizarea unei rețele naționale de televiziune digitală în baza unei licențe (multiplex), contractul fiind estimat la 125,9 milioane de lei, TVA inclusă, pentru o perioadă de 12 luni.

Două luni mai târziu, SNR a primit oferte din partea asocierilor formate din Frontal Communication și GatesAir Inc (SUA), alături de Prime Telecom (subcontractant), respectiv Ericsson Telecommunications Romania și Ericsson AB (Suedia).

În august 2015, operatorul a declarat câștigătoare oferta Ericsson.

GROWTH FORUM Ce se întâmplă dacă BNR și economiștii libertarieni stau la aceeași masă? Surprinzător, pot ajunge și la concluzii comune CITEȘTE ȘI GROWTH FORUM Ce se întâmplă dacă BNR și economiștii libertarieni stau la aceeași masă? Surprinzător, pot ajunge și la concluzii comune

Nemulțumită de rezultatul evaluării ofertelor, Frontal Communication a contestat raportul la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), care a respins plângerea în septembrie 2015.

Ulterior, Frontal Communication a contestat decizia CNSC la Curtea de Apel București, care, după mai multe termene, a admis plângerea.

Conform motivării instanței, oferta depusă de Ericsson va fi exclusă din procesul de reevaluare.

“Curtea constată că ofertantul declarat câștigător a prezentat o ofertă inacceptabilă întrucât nu a dovedit experiența similară solicitată de autoritatea contractantă. În ceea ce privește oferta tehnică, Curtea constată că oferta declarată câștigătoare era neconformă (…) Curtea constată că se impune reevaluarea ofertelor cu consecința respingerii ofertei declarate câștigătoare, aceasta fiind atât inacceptabilă, cât și neconformă”, se arată în motivarea instanței consultată de Profit.ro.

Tranziția de la emisia analogică terestră de televiziune la cea digitală trebuia să se încheie la 17 iunie 2015, conform Acordului Geneva 2006 semnat de România și a strategiei din acest domeniu adoptate de Guvern.

România nu a reușit să respecte prevederile acestui acord și autoritățile au prelungit termenul până la 31 decembrie 2016. Până la expirarea acestui termen, doar programele TVR mai pot fi recepționate în format analog prin intermediul unei simple antene TV. Restul progamelor TV pot fi recepționate numai prin încheierea unui abonament cu un furnizor specializat.

Biriș: Noul sistem de impozitare a clădirilor ar trebui simplificat CITEȘTE ȘI Biriș: Noul sistem de impozitare a clădirilor ar trebui simplificat

Potrivit datelor Ministerului Comunicațiilor, peste un milion de români, în special din mediul rural, recepționează programele TVR și câteva posturi TV private în format analogic.

SNR este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV). De asemenea, SNR este furnizor de rețele și servicii de comunicații, transfer de date și Internet.

În 2014, afacerile companiei au atins 331,4 milioane de lei, de la 330,5 milioane de lei în 2013, și pierderea netă a scăzut la 1,7 milioane de lei, comparativ cu 9,2 milioane de lei în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
radiocom
director general
managament