Spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, a fost interzis, între anumite limite, ca măsură preventivă, pentru zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență), pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, care au condus la căderea unor drone pe teritoriul României.
Zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu sunt afectate.
VEZI AICI ȘI VIDEO Ciolacu, iritat de întrebările privind resturile de drone căzute în România: Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții! Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni!
Astfel, au fost impuse restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 metri.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență).
Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, dar pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m.
CITEȘTE ȘI Proiect PSD: Consumatorii de droguri să nu mai scape de închisoare. Și să facă mai multăAcum, pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricțiilor pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare și control al utilizării spațiului aerian.