ULTIMA ORĂ Guvernul a aprobat încă două zile libere pentru bugetari, de Sărbători

ULTIMA ORĂ Guvernul a aprobat încă două zile libere pentru bugetari, de Sărbători
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2019

Guvernul a decis, vineri, să stabilească drept libere în cazul bugetarilor zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020. Bugetarii ar urma să recupereze cele două zile libere primite suplimentar.

FOTO HP Elite Dragonfly, noua gamă de laptopuri convertibile 2 în 1 CITEȘTE ȘI FOTO HP Elite Dragonfly, noua gamă de laptopuri convertibile 2 în 1
Urmărește-ne și pe Google News

Măsura a fost anunțată ca adoptată de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat, la rândul său, că acordarea zilelor libere a fost luată inclusiv la solicitarea patronatelor din turism. 

Cum poate experiența logistică să susțină dezvoltarea comerțului online: propunerile Gebrüder Weiss CITEȘTE ȘI Cum poate experiența logistică să susțină dezvoltarea comerțului online: propunerile Gebrüder Weiss

Profit.ro a relatat anterior că hotelierii cer Guvernului zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie, invocând faptul că zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe, dar încă nu le-au plătit, pentru că nu știu dacă vor fi liberi.

FOTO Un an „pe plus” pentru Timișoara, marcat de inaugurarea Iulius Town, cel mai amplu proiect de real estate din vestul țării CITEȘTE ȘI FOTO Un an „pe plus” pentru Timișoara, marcat de inaugurarea Iulius Town, cel mai amplu proiect de real estate din vestul țării

Declararea acestor zile ca libere le va permite angajaților din sectorul public să facă punte între datele 25-26 (miercuri și joi, primele zile de Crăciun) și 28-29 decembrie 2019 (sâmbătă și duminică), dar și între zilele libere 1 - 2 ianuarie (miercuri și joi) și 4-5 ianuarie 2020 (sâmbătă și duminică).

Bugetarii ar urma să recupereze până la finele lunii ianuarie, în contul celor două zile libere primite suplimentar.

Premierul Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au precizat că unitățile Trezoreriei Statului vor lucra și în zilele de 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie, care sunt zile bancare.

Zilele libere sunt acordate pentru bugetari, dar, de regulă, și firmele private pot lua, la rândul lor, această decizie, dacă au posibilitatea.

ULTIMA ORĂ Guvernul a aprobat încă două zile libere pentru bugetari, de Sărbători

viewscnt
Afla mai multe despre
zile
libere
guvern
sarbatori
punte
bugetari