ULTIMA ORĂ Dosarul vizând casele deținute de familia Iohannis, clasat de Parchetul General

ULTIMA ORĂ Dosarul vizând casele deținute de familia Iohannis, clasat de Parchetul General
scris 12 feb 2020

Dosarul vizând casele deținute de familia Iohannis a fost clasat de Parchetul General la începutul acestei luni.

Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?
Urmărește-ne și pe Google News

Dosarul deschis ca urmare a plângerii penale vizând locuințele deținute de președinte a fost clasat în 6 ianuarie, au transmis pentru News.ro surse oficiale din Parchetul General.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Sursele citate nu au putut preciza ce alte audieri au mai avut loc în acest caz în afara celei a soției președintelui, Carmen Iohannis.

GRAFIC Isărescu avertizează din nou că trebuie reduse deficitele: Dacă nu îți vine mintea la cap la timp, te corectează alții CITEȘTE ȘI GRAFIC Isărescu avertizează din nou că trebuie reduse deficitele: Dacă nu îți vine mintea la cap la timp, te corectează alții

Conform acelorași surse, clasarea a fost decisă în baza articolului 16) din Codul de procedură penală, referitor la Cazurile care împiedică punerea în mișcare și exercitarea acțiunii penale.  Prevederea invocată  fost cea conform căreia ”există autoritate de lucru judecat”.

Dosarul a fost deschis ca urmare a plângerii penale formulate de Lumea Justiției. Plângerea îi vizează pe soții Iohannis și pe notarul Radu Gabriel Bucșa din Sibiu, în legătură cu modul in care cuplul prezidențial a intrat, din 1999, în posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate în strada Nicolae Balcescu nr. 29 și în strada Gheorghe Magheru nr. 35.

Lumea Justiției susține că soții Iohannis au folosit suma de 320.000 de euro obținută cu titlul de chirie pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu, ocupat de o sucursală a Raiffeisen Bank vreme de 14 ani, pentru a achiziționa alte imobile, în condițiile în care Tribunalul Brașov și Curtea de Apel Brașov au conchis ca nu au fost cumpărători de bună-credință, anulând definitiv actul de vânzare-cumpărare, dar și actele de moștenire care au stat la baza preluarii din patrimoniul statului a imobilului.

Cei 320.000 euro au fost folosiț pentru achiziționarea altor trei imobile, respectiv casele din str. Someșului nr. 13, str. Măgura nr. 9 și str. Măgura nr. 11, la rândul lor închiriate, susține Lumea justiției.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
case
parchet general