Salariul minim pe economie este mic, dar trebuie să crească doar într-o manieră predictibilă, astfel încât să poate fi susținut pe termen lung, în corelare directă cu productivitatea muncii, afirmă ministrul Muncii, Raluca Turcan.
Bulgaria, Ungaria și România sunt ultimele în UE după salariul minim pe economie - detalii AICI
„Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în același timp, acesta trebuie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susține pe termen lung și să crească direct proporțional cu productivitatea muncii. De aceea, o componentă importantă a activității mele la Ministerul Muncii o reprezintă discuțiile cu angajatorii, astfel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalității de creștere a salariului minim în România în funcție de sustenabilitatea mediului economic”, spune ministrul, arată news.ro.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!Ea a mai spus că vrea o creștere a productivității muncii și a numărului de investiții pentru a fi posibil un nivel mai bun în ceea ce privește salarizarea.
„Îmi doresc ca în România investitorii să ajungă să folosească materie primă din România, componente produse în România cu valoare adăugată mare, astfel încât și partea de productivitate a muncii să crească, în timp. Aceasta este misiunea pe care noi ne-o asumăm la nivelul Ministerului Muncii și Protecției Sociale ca, pe partea de ocupare, prin discuțiile cu angajatorii, prin facilitățile și sprijinul acordat angajatorilor, prin coordonarea mai multor angajatori la nivel de județe sau la nivel de țară, să reușim să creștem numărul investițiilor în România, numărul locurilor de muncă și nivelul salarizării”, a completat Turcan.
Aceasta a susținut nevoia digitalizării în ceea ce privește relațiile între angajați, angajatori și instituțiile statului, dar și una pentru casele de pensii, astfel încât ele să poată introduce în format digital dosarele de pensii.