The New York Times îndeamnă cititorii români să povestească dacă au fost victimele corupției

The New York Times îndeamnă cititorii români să povestească dacă au fost victimele corupției
scris 2 feb 2017

Publicația americană The New York Times îndeamnă cititorii români să povestească dacă au fost victime sau martori ai unor acte de corupție în România, cele mai interesante mărturii urmând să fie folosite pentru realizarea unor articole pe această temă.

Cititorii își pot trimite povestea către redacția The New York Times cu ajutorul unui formular disponibil pe site-ul cotidianului american.

Urmărește-ne și pe Google News

“Noul guvern al României se confruntă cu intensificarea unei mișcări de protest împotriva unor măsuri considerate permisive față de corupție. The New York Times vrea să colecteze mărturii din partea românilor care au simțit efectele corupției. În ce fel corupția vă afectează viața? Ați fost victimă sau martor la fapte de corupție la serviciu sau în timpul liber, la medic, în educație sau în alte domenii? Este posibil să vă folosim mărturiile într-un articol viitor”, se mai arată pe site-ul publicației.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
DOCUMENT Grindeanu i-a scris președintelui CE explicând de ce a aprobat grațierea și schimbarea Codului penal CITEȘTE ȘI DOCUMENT Grindeanu i-a scris președintelui CE explicând de ce a aprobat grațierea și schimbarea Codului penal

Guvernul a aprobat, marți seara, o ordonanță de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, care include redefinirea abuzului în serviciu, care nu va mai fi sancționat penal dacă prejudiciul este sub 200.000 lei.  Totodată, ordonanța reduce de la șapte la trei ani de detenție nivelul maxim al pedepsei în acest caz și  elimină sancționarea prin interdicția ocupării unei funcții publice.

Printre modificările adoptate marți se mai numără și dezincriminarea favorizării infractorului dacă fapta e săvârșită de un membru al familiei, iar favorizarea este dezincriminată dacă este vorba de emitere, aprobare sau adoptare de acte normative.

Ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal a fost publicată în Monitorul Oficial, marți noaptea.

Zeci de mii de oameni au protestat împotriva acestei ordonanțe, iar diferite organisme, printre care Comisia Europeană, Consiliul Investitorilor Străini și ambasadele partenerilor comerciali importanți ai României au atras atenția că aceste măsuri ar putea frâna lupta împotriva corupției.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york times
coruptie
proteste
marturii
ordonanta
gartiere
dragnea
grindeanu
guvern