Gruparea Peluza Cătălin Hâldan a suporterilor echipei Dinamo București neagă, într-un mesaj postat pe Facebook, relatările din presă potrivit cărora membrii acesteia ar fi participat în mod organizat la violențele de la la protestul din Piața Victoriei din seara zilei de 1 februarie și că ar fi fost plătiți pentru asta.
"În urma dezinformărilor mizerabile apărute în presă cu ocazia protestelor din Piața Victoriei, ne simțim obligați să dezmințim toate acuzele aduse galeriei dinamoviste. Nu am participat în mod organizat la protest și, cu atât mai mult, nu am fost plătiți de cineva pentru a face asta. Suntem scârbiți și profund revoltați de modul prin care unii "jurnaliști" aleg să manipuleze opinia publică, transmițând informații fără niciun fel de acoperire, bazate pe simple supoziții, prejudecăți și informații provenite din tot felul de surse "sigure", care mai de care mai dubioase și, bineînțeles, anonime", se arată în mesaj.
Suporterii dinamoviști mai spun că principalul vinovat pentru "răbufnirea" protestatarilor este "clasa politica românească".
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Din păcate, "presa" românească alege să rămână partizana acelorași vechi metehne, dezinformând constant opinia publică, cu scopul clar de a distrage atenția de la adevărații vinovați pentru violențele din această seară, politicienii", mai transmite Peluza Cătălin Hâldan.
Într-un mesaj postat ulterior pe aceeași rețea de socializare, Peluza Cătălin Hâldan îi reproșează realizatorului Realitatea TV Rareș Bogdan unele afirmații cu privire la presupusa implicare a suporterilor de fotbal și în special a celor dinamoviști în incidentele de la protest. "Oameni de televiziune, care trăiesc (din când în când) din banii partidelor, care au de câștigat dacă ne omorâm între noi în stradă, pentru că atunci le crește cel mai mult audiența, au renunțat să mai vorbească despre mizeriile acestui Guvern, despre lașitatea și nesimțirea penalilor și au tăbărât pe cei care sunt vinovați de toate relele din țara asta: ULTRAȘII. În mod special “ULTRAȘII LUI DINAMO”", se arată în postare.
Presa a relatat că cel puțin o parte dintre persoanele care au provocat incidentele de la protestul din Piața Victoriei sunt membri ai galeriilor de susținători ai echipelor de fotbal din București, cel mai des menționați fiind suporterii lui Dinamo, dar și cei ai Rapidului și ai Stelei.
CITEȘTE ȘI Lovitură pentru Guvern: un ministru demisionează în semn de protest față de modificarea Codului PenalHotnews a transmis că fosta soție a patronului FC Dinamo București Ionuț Negoiță, Carmen Negoiță, a afirmat, tot pe Facebook, că acesta, alături de fratele său, primarul PSD al sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, ar fi convocat galeria echipei Dinamo la Rin Grand Hotel, iar ulterior i-ar fi transportat în mod organizat la protest.
"Frații Negoiță au strâns galeria echipei de fotbal Dinamo la Rin Grand Hotel și i-au adus cu autobuzele la protest înarmați cu petarde și lacrimogene ca să strice protestul din această seară. Frații Negoiță sunt membri PSD cu dosare penale care beneficeaza de legea grațierii!", a scris Carmen Negoiță.
Aceeași publicație a citat un suporter al Stelei care a susținut că "a recunoscut mulți ultrași (suporteri) ai lui Dinamo care aruncau cu petarde în jandarmi și în manifestanții strânși la mitingul-mamut de la Piața Victoriei".
Prosport a scris în 2014 că unul din liderii suporterilor dinamoviști, Elias Bucurică, s-ar fi ocupat de coregrafia de la evenimentul de lansare a candidaturii la președinție a premierului și șefului PSD de atunci, Victor Ponta, organizată pe Arena Națională, și că Bucurică ar fi fost apropiat de UNPR și de doi dintre liderii acestui partid, Gabriel Oprea și Neculai Onțanu.
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noua procedură pentru înregistare în scopuri de TVA a fost publicată în MonitorPe de altă parte, în același an, la un meci jucat de Dinamo în deplasare, contra CSMS Iași, suporterii dinamoviști au afișat mai multe bannere ofensatoare la adresa premierului Victor Ponta și au scandat trivialități la adresa acestuia și a Partidului Social Democrat, dar și împotriva lui Bucurică, din cauza participării acestuia la lansarea lui Ponta. Pe unul dintre bannere era scris "Afară cu politica din stadioane".
În urma incidentelor de la protestele din Piața Victoriei din București, au fost reținute 20 de persoane, până la miezul nopții de miercuri spre joi, jandarmii intervenind cu oarecare întârziere în izolarea celor care aruncau cu torțe și petarde pentru a-i proteja pe manifestanții pașnici aflați în apropiere, a declarat, pentru News.ro, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei. El a precizat că nu poate spune dacă persoanele reținute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal.
Și SRI a arătat, joi noapte, că nu are competențe în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la implicarea unor galerii în protestele de miercuri, dar, în măsura în care sunt obținute date, acestea sunt transmise instituțional. Anterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, afirmase, la România TV, că nu a primit date de la serviciile de informații că la protestele de miercuri ar fi urmat să aibă loc și violențe.
CITEȘTE ȘI MESAJ COMUN Belgia, Canada, Franța, Germania, Olanda și SUA cer Guvernului să nu anuleze lupta împotriva corupțieiManifestația din Piața Victoriei - unde până la 120.000 de oameni au protestat față de Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modificarea codurilor penale - s-a încheiat în jurul orei 00.40. În ultimele ore au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu diverse obiecte contondente, cu torțe și petarde, forțele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene. Șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor, trei fiind civili.
Incidentele la manifestația din Piața Victoriei au început în jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar și de un altul, aflat în capătul bulevardului Iancu de Hunedoara, News.ro susținând că existau informații că aceștia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo și Rapid.
Anterior, circa 100 de jandarmi fuseseră grupați pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, în apropierea Guvernului, pentru că existau informații că în piață ar putea ajunge câteva sute de suporteri care au asistat la meciul de handbal masculin Dinamo-Steaua.